17 Ocak 2022, 21:54 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Mayalı Hamur Hazırlamanın Püf Noktaları 1- Unun kullanacağınızan daha az miktarını, mesela iki su bardağı kadarını yoğurma kabına alıyoruz. Tuz ve şekerle harmanlıyoruz. İnstant maya kullanacaksanız onu da bu aşamada koymalısınız.2- Unun ortasını havuz gibi açıp ortasına kullanacağınız sıvı malzemeleri koyun. Mesela, süt, su, sıvıyağ veya tereyağı gibi. Eğer yaş maya kullanacaksanız, koyduğunuz ılık süt veya suyun içinde eritin.3- Ortasına koyduğunuz bu malzemeleri önce kendi içinde elle iyice karıştırın, sonra da kenarlardan unları azar azar koyarak karışıma yedirin.4- Unu azar azar ilave ederken yoğurmaya devam edin. Hamur elinize hafiften yapışmaya başladığında un ilave etmeyi kesin ve yoğurmaya devam edin. Çok zorlanırsanız bir çorba kaşığı daha alıp ekleyip yoğurmaya devam edin. Bir süre sonra hamurun elinize daha az yapıştığını, elastik bir kıvam aldığını göreceksiniz. Hamur ne kadar yumuşak olursa piştiğinde de o kadar yumuşak ve puf puf olur. Bu nedenle unu çok fazla kullanmamaya dikkat edin.5- Üzerini örtüp evin en sıcak köşesinde mayalanmaya bırakın. (Tahmini 1 saat) Hamurun mayalandığı yerde çok hava akımı varsa hamurunuzun mayalanması gecikebilir.6- Hazırladığınız hamuru şekillendirmeden önce hamuru biraz yoğurup gazını çıkarın.7- Sonra diledğiniz gibi şekillendirip tepsiye dizin ve üzerinin kurumasını engellemek için ne sürecekseniz, yumurta, süt,su veya yoğurt sürerek tepside bir süre (20 dakika kadar) mayalandırıp öyle fırına koyun. TENCEREDE MAYALAMAMayalı hamur hazırlarken kullanılan başka bir yöntem de tencerede mayalamayöntemidir.1- Hamuru tencerede hazırlayıp kapağını kapatın. Tencereyi çok az ocakta ısıtın. (Kısık ateşte 10 saniye tutmanız yeterli.)2- Sonra tencereyi bir örtüyle iyice sarıp kaldırın.3- Eğer mayalanmayı hızlandırayım derseniz 40 derece ısıtılmış fırına da koyabilirsiniz | |
|
17 Ocak 2022, 21:55 | #2 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Mayalı Hamur Hazırlamanın Püf Noktaları Emeğine Sağlık Paylaşım İçin Teşekkürler Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |
|
17 Ocak 2022, 22:05 | #3 |
Çevrimiçi # Forum Dedesi #
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Mayalı Hamur Hazırlamanın Püf Noktaları Güzel bilgiler için eline sağlık günceldir +
__________________ Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!! Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |
|
Etiketler |
mayalı hamur hazırlamanın püf noktaları |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kek Hazırlamanın Püf Noktaları | oneofgirl | Yemek Tarifleri | 0 | 22 Ağustos 2013 17:28 |
Etkili Bir Konuşma Hazırlamanın Püf Noktaları | Sue | Kişisel Gelişim | 0 | 27 Temmuz 2012 11:58 |
Zayıflama Çayı Hazırlamanın Püf Noktaları | Liaaa | Diyet ve Sağlıklı Beslenme | 0 | 16 Nisan 2012 09:25 |
Bebek odası hazırlamanın püf noktaları | AnqeL | Aile Evlilik ve Çocuklar | 1 | 19 Şubat 2012 20:32 |
Mayalı Çubuk | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 26 Aralık 2009 05:10 |