IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 2 Post By BuseNaz

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 01 Mart 2025, 03:43   #1
Çevrimiçi
~ Kalbim.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kenger Sakızı




Kenger Sakızı Nedir?

• Kenger sakızı, kenger bitkisinin kökünden elde edilen bir tür sakızdır.

•Kenger bitkisi ilkbahar aylarında doğada kendiliğinden yetişir. Bu bitki aynı zamanda baharın müjdecisi olarak bilinir.

•Kenger bitkisinin yetiştirme maliyeti olmasa da toplaması çok zor olduğundan bu işi yapacak kişi sayısı çok azdır.

•Tüm bu etkenler kenger sakızının fiyatının yüksek olmasına neden olmaktadır.

•Kenger, içerisindeki bileşenler sayesinde şifalı etkilere sahip bir bitkidir. Dolayısıyla bu bitkinin kökünden elde edilen kenger sakızının da sağlık üzerinde olumlu etkileri olduğunu söyleyebiliriz.

•Kenger sakızının sadece bir tanesi her gün yarım saat çiğnenirse bir ay boyunca kullanılabilir.

•Sakızın kendine has, hoş bir kokusu ve tadı vardır.


Kenger Sakızı Faydaları: Az Bilinen 12 Özelliği


- Kenger sakızı özellikle ağız ve diş sağlığı için son derece faydalıdır. Bununla birlikte sindirim sorunlarına ve kalp sağlığına iyi geldiği bilinmektedir.

- Dişlerin sararmasını önler. Sararan dişleri beyazlatır.

- Yüz felci geçiren kişilerin yüz kaslarını çalıştırmalarına yardımcı olur.

- Düzenli olarak çiğnenirse sindirim problemlerini ortadan kaldırır.

- Sindirim fonksiyonlarını düzenler ve iyileştirir.

- Mide ağrısı ve şişkinliğine iyi gelir.

- Hazımsızlığı giderir.

- İştah açıcı özelliği vardır.

- Kötü kolesterolü düşürür.

- Kalp ve damar rahatsızlıklarına iyi geldiği ve kalp sağlığını koruduğu bilinmektedir.

- Safra kesesi sorunlarına iyi gelir. Özellikle safra kesesinde oluşan taşların düşürülmesine yardımcı olur.

- Kulak iltihabını önler. Kulaktaki mevcut iltihabın iyileşmesini sağlar.

- Kulak zarı yırtılması tedavisine yardımcıdır.

- Şeker ve tansiyon hastalarına iyi geldiği bilinmektedir.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kenger Sakızı Nasıl Yapılır?

# Kenger sakızı üretimi için ilk olarak kenger kökünün baş kısmı keskin bir bıçakla kesilerek içerisindeki süt uygun bir kaba alınır.

# Bu süt kurutularak sakız haline getirilir.

# Günümüzde kenger sakızı üretimi, bitkinin yetiştiği bölgelerdeki halkın geçim kaynağı halini almıştır.

# Bu sakızın kilosu 500 ila 1000 TL arasında değişen fiyatlarda kendine alıcı bulabilmektedir.


Peki, kenger sakızı nasıl çiğnenir?

• Kenger sakızı diğer doğal sakızlar gibi serttir.

• Bu sakızı yumuşatmak sabır ister.

• Kenger sakızı genellikle bir haftada yumuşar. Bir haftanın sonunda çiğnemek çok daha kolay olur.

• Tadı kekik tadını anımsatır.

• İlk çiğneme sırasında acı bir tadı vardır. Kişi sakızı çiğnemeye devam ettikçe bu acı tat kaybolur.

• Kenger sakızının kullanım ömrü uzundur. 5-6 ay muhafaza edilebilir.

• Kenger sakızı nasıl saklanır? Dilerseniz bu sorunun yanıtına da bakalım.

• Kenger sakızının buzdolabında muhafaza edilmesi önerilir.

• Çiğnediğiniz sakızı sonra yeniden çiğnemek için içi su dolu bir kaba koymanız gerekir. Ertesi gün sakızı bu kaptan alıp çiğnemeye devam edebilirsiniz.




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kenger Sakızı Nerede Yetişiyor?

- Kenger bitkisi çoğunlukla Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yetişir.

- Bölge halkı tarafından bu bitkinin otundan yemek, kökünden sakız tohumlarından ise kahve üretilir.

- Bu bitkinin ülkemiz dışında Avrupa ülkelerinde de doğal olarak yetişir.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

- Alıntı -

__________________
🍁~ Seçici OL mazsan, Geçici Olursun.~🍁
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan
Alt 01 Mart 2025, 04:04   #2
Çevrimiçi
~ Yarışma Birincisi ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kenger Sakızı




Çok severim sık sık çiğnerimde ayrıca ilk kenger bitkisini çok küçük yaşta amcam sayesinde görmüştüm tşkler paylaşım için.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 01 Mart 2025, 12:04   #3
Çevrimiçi
pain changes people 💫
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kenger Sakızı




sivasta da var hiç denemedim, çok sert diyorlar.

__________________
It’s hard to beat a person who never gives up.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bir ay çiğnenebiliyor! Kenger sakızı altınla yarışıyordu, fiyatı ile altını geçti NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 12 Haziran 2021 21:29
Çam Sakızı Faydaları NurSima Alternatif Tıp 0 04 Ocak 2021 20:59
Sandaloz Sakızı / Sandaloz sakızı ile zayıflama konusu PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 16 Aralık 2015 21:40
Kenger yemeği (kemaliye erzincan) Sır Yöresel Yemekler 0 25 Ekim 2010 13:14
Sakızı Çiğne Uç! Hesna Esrarengiz Olaylar 1 12 Şubat 2010 15:24