02 Aralık 2022, 15:03 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Domatesli Otlu Pilav Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER 6 adet orta boy domates 2 su bardağı pirinç, 3 diş sarmısak 5 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet kesmeşeker 1 çay kaşığı karabiber Yarımşar demet maydanoz ve dereotu 8 dal nane, tuz YAPILIŞI PİRİNCİ tuzlu ılık suda 30 dakika dinlendirin. Süzüp sudan geçirin. Zeytinyağını pilav tenceresine alıp kıyılmış sarmısağı soteleyin. Üzerine kabukları soyulup küp doğranmış domates, kesmeşeker ve tuz ilave edip, orta ateşte domates yumuşayıp suyunu bırakana dek pişirin. Pirinci tencereye ilave edin ve kısık ateşte yumuşayana dek pişirin. Ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin. Karabiber, kıyılmış maydanoz, dereotu ve nane ekleyip karıştırın. Ilık veya soğuk olarak servis yapın | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Domatesli Etli Pilav | oneofgirl | Makarnalar Pilavlar | 0 | 04 Ağustos 2013 21:09 |
Domatesli pilav (hatay) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 03 Kasım 2010 08:33 |
Otlu Pilav | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Eylül 2009 19:50 |
Otlu Sakızlı Pilav | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Eylül 2009 19:21 |