06 Mayıs 2014, 12:58 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | İçbaklalı Dereotlu Pilav Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: *2 su bardağı pirinç *2 su bardağı haşlanmış iç bakla (ben dondurulmuş kullandım) *3 su bardağı su (pilav için) *1 yemek kaşığı sıvıyağ *1 yemek kaşığı tereyağ * yarım demet dereotu. *Tuz Yapılışı: * İç baklaları yıkayıp tencereye alın, üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin. *Orta ateşte kabukları yumşayıncaya kadar pişirin ve süzün. *Pirinci ılık tuzlu suda 20 dk. bekletin ve soğuk sudan geçirin. *Pilav tenceresine su, tereyağ, tuz ilave edin, kaynamaya bırakın. *Kaynayan suya içbaklaları ve pirinçleri ilave edin. *Tekrar kaynamaya başlayınca ocağı yarıma getirip kısın. *Suyunu çekmeye başlayıp pilavların üzeri göz göz olunca tencereyle kapağın arasına 2 kat kağıt mutfak havlusu koyun ve ocağın ayarını kısığa getirip 15 demleyin. *Servis yapmadan önce ince kıydığınız dereotunu pilava ilave edip pilavı yavaşça harmanlayın. | |
|
Etiketler |
dereotlu, pilav, İçbaklalı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kaşar Peyniri Mantolu, Mantarlı Dereotlu Pilav | Violent | Makarnalar Pilavlar | 0 | 06 Haziran 2013 20:18 |
Vejetaryen Dereotlu Pilav | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Aralık 2009 13:41 |
Dereotlu Pofuduklar | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 26 Aralık 2009 05:07 |
Dereotlu Üzümlü Pilav | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 22 Mart 2009 20:31 |