30 Nisan 2014, 11:32 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Afgan Pilavı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 4 çorba kaşığı margarin 1 kg kemekli koyun eti 6 su bardağı pirinç 4 adet soğan 200 gr kuru üzüm Yarım kg havuç 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Soğanları kalınca rendeleyin, yağda koyu pembe olana dek kavurun. Etleri ilave edip, bir süre beraberce kavurun. Ardından sıcak su, tuz ve karabiberi ilave edip orta ateşte 30 dakika pişirin. Havuçları yarım parmak kalınlığında boylamasına kesip, yağda çevirerek kızartın, süzüp bir kenarda bekletin. Üzümleri çok az yağda hafifçe kavurun, süzüp bir yanda bekletin. Pirinçleri ayıklayıp, iyice yıkayın, süzüp pişmiş etin suyuna katın. Ezmeden ağır ağır karıştırın, demlenmeye bırakmadan önce bir kenarda beklettiğiniz havuç ve üzümleri kenarlara dizin. Çok hafif ateşte, yarım saat kadar demlendirin. Servis yapmadan önce üzerini havuç ve üzümlerle süsleyin. Not Çok güzel pilav herkezin denemesini isterim Afiyet Olsun (gurmelezzetler) | |
|
Etiketler |
afgan, pilavı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Afgan | Violent | Sözlük | 0 | 04 Haziran 2013 20:24 |
Afgan Tazısı | Ein | Hayvanlar Alemi | 0 | 10 Aralık 2010 14:36 |