12 Haziran 2013, 15:55 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| İç Baklalı Pilav Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 2 su bardağı pirinç 250 gr taze iç bakla 5 adet yeşil soğan 1 tatlı kaşığı un 250 gr bezelye 4 su bardağı tavuk suyu 1 demet dereotu Tuz, karabiber Yapılışı Baklaların kabuklarını ayıklayıp yıkayın. Pirinci tuzlu suda yarım saat bekletip süzün ve yıkayın. Yayvan bir tencereye tereyağını koyun ince doğranmış taze soğanı ilave edip hafifçe kavurun. Unu ilave edin, un kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Soğana 2 su bardağı sıcak tavuk suyunu ilave edin. Orta hararetli ateşte baklalar yumuşayana kadar pişirin. Haşlanmış bezelyeyi ekleyin. Sebzeler suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Kalan sıcak tavuk suyunu da ekleyin. Süzülmüş pirinci, tuzu ve karabiberi de ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Bir kez karıştırıp servis tabağına alın. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
Üç |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Mantarlı Pilav Tarifi | Zen | Makarnalar Pilavlar | 0 | 19 Mayıs 2013 00:30 |
Safranlı Pilav Tarifi | Zen | Makarnalar Pilavlar | 0 | 19 Mayıs 2013 00:30 |
Dibe Yapışmayan Pilav Tarifi | Lady | Makarnalar Pilavlar | 2 | 04 Ekim 2012 01:15 |
İç Pilav Tarifi | Dilara | Et Yemekleri | 0 | 04 Ekim 2010 04:13 |