IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By HOROZ

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Şubat 2024, 10:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Leap Day: Artık Gün




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Dört yılda bir tekrarlanan, normalde 28 gün süren Şubat ayına eklenen 29. günle kutlanan Artık Gün, takvim sistemlerindeki ay ve yıl dengesini sağlamak için kullanılan bir düzenlemedir. Her dört yılda bir gerçekleşen bu gün, 29 Şubat olarak adlandırılır.

Artık Günün Kökeni

Artık gün, günümüzdeki takvim sistemini düzenleyen Julius Caesar tarafından M.Ö. 45 yılında getirilen Julian Takvimi'ne dayanmaktadır. Ancak, bu takvimdeki bir yıl 365.25 gün olarak hesaplanmış ve her dört yılda bir ek bir gün eklenmiştir. Bu, güneş yılı ile takvim yılı arasındaki küçük farkı dengelemek amacını taşımaktadır.

Daha sonra Papa XIII. Gregory tarafından M.S. 1582'de Gregorian Takvimi'nin uygulanması ile Artık Gün uygulaması daha da düzenlenmiştir. Bu takvimde, her 400 yılda bir 3 Artık Gün eklenerek hesaplamalar yapılmıştır. Bu sistem, güneş yılı ile takvim yılı arasındaki hata payını minimize etmeyi amaçlamaktadır.

Artık Gün Nasıl Çalışır?

Artık gün, her dört yılda bir ilave edilen 29 Şubat günü ile ifade edilir. Ancak, bu kurallarla sıkça rastlanan istisnalar bulunmaktadır. Örneğin, yılın tam olarak 400 ile bölünebilen ancak 100 ile bölünebilmeyen yıllar Artık Gün eklenmeden atlanır.

Bu karmaşık düzenlemeler, astronomik olaylarla takvim arasındaki uyumu sağlamaya çalışmaktadır. Ancak, bu sistem bile tam bir doğruluk sağlayamaz ve zamanla güneş yılı ile takvim yılı arasındaki küçük farklar birikebilir.

Artık Günün Özel Anlamı

29 Şubat, birçok kültürde özel anlamlar içermektedir. Bu gün, birçok ülkede özel etkinliklerle, sürpriz evlenme teklifleriyle ve özel doğum günü kutlamalarıyla anılmaktadır. Aynı zamanda, birçok kişi için "Artık Gün" olarak adlandırılan bu gün, her dört yılda bir gerçekleşmesi nedeniyle oldukça nadir ve özel bir tarihi olaydır.

Sonuç

Artık Gün, takvim sistemlerindeki doğal zamanla güneş yılı arasındaki dengeyi sağlamak için uygulanan bir düzenlemedir. Her dört yılda bir eklenen bu gün, birçok kültürde özel anlamlar taşırken, takvim sistemlerinin doğruluğunu koruma amacını gütmektedir. Bu özel gün, insanların hayatında nadir bir olay olarak hatırlanır ve çeşitli kutlamalara, etkinliklere ve özel anılara vesile olur.

kaynak: wikipedia

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Mobil Chat
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Nüfusmatikler artık 81 ilde: İşlemler artık daha kolay yapılacak aSk Teknoloji Dünyasından Son Haberler 3 15 Şubat 2022 14:02
Leap of Fate Resmi Türkçe Altyazı Desteğine Kavuştu Wizard Oyun Dünyasından Son Haberler 0 27 Ekim 2016 01:24
6 Yaşındaki çocukların oyunları artık daha uzun süreli ve daha organizedir. Bu yaş grubundaki çocuklar artık arkadaşları Ecrin Okul Öncesi Oyunlar 2 10 Şubat 2016 02:44
Küstüm Artık Gecelere, Çünkü Geceler Artık Sensiz Vesaire Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 17 Aralık 2014 15:45