![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | İzmir Bombası Tarifi ![]() İzmir Bombası Tarifi Anlatımı ve Detaylarıyla İçin Malzemeler Hamuru İçin; Yarım su bardağı ılık su Yarım çay bardağından az sıvı yağ 1 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya 1,5 su bardağı un (gerekirse 1-2 kaşık daha eklenebilir) İçi İçin; Sürülebilir çikolata İzmir Bombası Tarifi Anlatımı ve Detaylarıyla Nasıl Yapılır? Tatlımızın hamuru için; derin bir kabın içerisine suyu, sıvı yağı, şekeri, vanilyayı alalım. Unu da hamurumuz ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yavaş yavaş ekleyelim ve karıştırıp, yoğuralım. Kıvam alan hamurumuzun üzerini streç film ile kapatalım ve 20 dakika kadar dinlenmeye bırakalım. Hamurumuza şekil verme aşamasına geçmeden önce, fırınımızı en yüksek derecede alt-üst ayarında çalıştıralım. Dinlenen hamurumuzu tezgaha alalım ve elimizle rulo şekli verelim. Daha sonra hamur kesme aparatı ya da bıçak yardımı ile hamurumuzu 18 parçaya ayıralım ve küçük küçük bezeler haline getirelim. Hazırladığımız bezelerden bir tanesini alalım, elimiz ile bastırarak hafifçe genişletelim. Daha sonra oklava yardımı ile hamurumuzu ince bir şekilde açalım. Hamur yağlı olduğu için açma işlemini zorlanmadan, kolayca yapabilirsiniz. Açtığımız hamurun ortasına kakaolu fındık kremasından kaşık ile koyalım ve bohça şeklinde kapatalım. Hamuru açıklık kalmayacak şekilde kapatalım, fazla gelen kısım olur ise makas yardımı ile keselim. Fırın tepsimize pişirme kağıdını yerleştirelim. Hamurun tepsiye yapışmaması ve tepsinin kirlenmemesi için tercih ediyorum. Hazırladığımız İzmir bombamızı topladığımız kısım alta gelecek şekilde, pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alalım. Tüm bezelerimiz bitene kadar, sırası ile aynı işlemi uygulayalım. Ben iki tepside pişirdim, birbirine çok yakın yerleştirmemenizi ve şekillendirme kısmını hızlıca yapmanızı öneririm, çünkü bekledikçe hamur genişliyor. Tatlımızı fırına sürelim ve fırınımızın ayarını 220°C’ye düşürelim, fanlı olarak pişirelim. Pişirme işlemini fırının başından ayrılmadan, dikkatli bir şekilde pişirmelisiniz. Tatlımız 5-6 dakika içerisinde pişecektir. İlk sıcağı çıkan İzmir bombalarını, servis tabağına alarak dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
__________________ " Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr"♥ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | |
| ![]() |
![]() | #2 |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: İzmir Bombası Tarifi @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ısmarlaSan yesek hiç fena olmaz (: Forum olarak. (: |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
izmir bombası |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İzmir Bombası | NurSima | Hamur İşleri | 2 | 08 Mart 2021 14:44 |
İzmir bombası | Beatrice | Yemek Tarifleri | 0 | 06 Ekim 2019 08:37 |
İzmir'de 17 Kilo C4 Patlayıcı ile 10 Adet El Bombası Ele Geçirildi | yoSun | Haber Arşivi | 0 | 10 Kasım 2015 10:39 |
CHP İzmir Milletvekili kürsüye gaz bombası ile çıktı | AngeL | Haber Arşivi | 0 | 26 Şubat 2015 13:42 |