IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sevda

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Aralık 2011, 18:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kültür Sanat, Bab-ı Ali sohbetlerinde buluştu





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


12 Aralık 2011 21:57 Haberler,Kültür & Sanat

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER)’in düzenlediği Bab-ı Ali sohbetlerine bu hafta İstanbul Belediyelerinin kültür –sanat müdürleri katıldı.Yapılan toplantıda kültür-sanat müdürleri ile belediyelerde gerçekleştirilen projeler ve gelecekle ilgili yapılacak çalışmalar [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]şuldu.

MERVE ACAR / KADİR ALİ ŞEKER

ÇOCUKLARA ÖNEM VERİYORUZ

Toplantı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürü Hüseyin Öztürk konuşmasıyla başladı Öztürk; “Kültür-sanatla ilgilenen kuruluşların maddi biz zorluk içerisinde olduklarını ve belediyelerin de bu kuruluşlara destek verdiğini söyledi.Belediye olarak halka yayılmak;elit kesimlerin faydalanacağı değil tüm halkın faydalanacağı çalışmalar yaptıklarını anlatırken halka; iyiyi,doğruyu,güzelin verilmesi gerektiğini” söyledi.
..
Öztürk yapmış oldukları çalışmalarla ilgili şunları söyledi:’’Belediye olarak çok çalışıyoruz ve çalışmalarımızda çocuklara önem veriyoruz.Bu yüzden de tiyatro çalışmaları yapmaktayız.48 tane amatör çocuk tiyatrosuyla ortak çalışıyoruz.2011’de drama atölyesini kurduk.7-14 yaş arası çocuklar başvurdu ve bu çalışma 6 ay devam eden bir çalışmaydı.İnsanları tiyatro alanına sevketmek gerek.Sadece Beşiktaş’ta,Şişli’de oturan çocuklar değil
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ultanbeyli’de,Güngören’de oturan çocuklarda çalışmalara katılmalı…Dindar çocukların sanata bakış açıları değişmeleri lazım,kız çocuklarını bu alana yönlendirmeliyiz.Konservatuvara giden kesim bellidir.Çocuklarımızı alt-yapıda eğitmek gerek.’’dedi.
Tiyatro çalışmalarının yanısıra;seminer,panel,konferans gibi faaliyetlerin olduğunu,anma günlerinde ise ülkenin yetiştirdiği önemli kanaat önderi insanlarla ilgili çalışmalar yapıldığını anlattı.Bu kişilerle ilgili her sene tiyatro,edebiyat,sanat,sinema gibi alanlarda çalışmalar yapıldığı ,ölmüş veya yaşayan kişileri özellikle yaşayanlara daha çok değer vermek istediklerini .Ve bu konuda da birçok genç yazar,şair yeni yeni insanları bu alana kazandırmaya çalıştıklarını söyledi.
2000’li yıllarda 4 mekanda etkinlik yaptıklarını,şimdi 22 mekanda etkinlik yaptıklarını dile getirirken Öztürk bütçeyle ilgili konulara da değindi:’’Genel bütçelerden kültüre ayrılan pay; Avrupa ile kıyasladığımızda çok çok az ama bu küçük bütçeye rağmen çok büyük faaliyetler yapıyoruz.Şu an bizde faaliyet gösteren bina olarak kültür-sanat anlamında 16 tane bina var. Bunların 10 tanesi konserlerin olabileceği sahneli kültür merkezleri diğerleri sergi salonları ve diğer kültürel çalışmalar için.’’ Şeklinde konuştu.
En büyük sorunlarının planlama konusunda olduğunu ve belediyelerin ihale kanununa tabi çalıştıklarını dile getirdi.Kültür-sanatla ilgilenen diğer kuruluşlarla aynı çalıştıklarını ve salonlarını kültür sanat vakfına ücretsiz verdiklerini ama kanun gereği ücretsiz verilmesinin yasak olduğunu belirten Kültür Müdürü son olarak:’’Bizler bu işleri yapmak zorundayız.Senede iki kez ihale yapılıyor önceden belirleniyor. İhaleler tek tek değil, topluca yani bütün etkinlikleri beraber ihale ediyoruz.’’dedi.

7 TANE KÜLTÜR MERKEZİMİZ VAR…

Üsküdar Belediyesi Kültür Müdürü Recai Çalışkan; belediye olarak daha yerel çalıştıklarını ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi gibi geniş bir halka hitap etmediklerini ifade ederken yaptıkları çalışmalarla ilgili şunları aktardı: ’’Belediyemizde; çocuk tiyatroları, konserler, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği gibi faaliyetler yapılmaktadır. Bu faaliyetleri yaparken de bölgelerin demokratik yapısına göre çalışmalarımızı yürütmekte ve çeşitli dernek ve vakıflarla işbirliği yapmaktayız.Üsküdar Belediyesi olarak 7 tane kültür merkezimiz var. 13-25 yaş arası gençlere hitap etmekte olan ’’Gençlik Merkezimiz’’ bulunmakta, mail ve facebook yoluyla 30 bin genç bu merkezimize ulaşmıştır.Gençlik Merkezimiz de;kültür -sanat klübü,edebiyat klübü ,bilişim klübü gibi vs…Yaklaşık 44 klübümüz bulunmaktadır.Bu merkezi genç arkadaşlarımız yönetmekte ve gençlik merkezindeki arkadaşlar İlçe Milli Eğitimin de katkılarıyla‘’Genç Yetenekler Programı’’adıyla bir proje başlattılar.Yeni kurulmasına rağmen başarılı çalışmalar yapıldı,yapılıyor da.Bu proje kapsamında Uzakdoğu sporları,tenis turnuvaları,santranç turnuvaları yapıldı.’’dedi.

BİLGİ EVLERİMİZ ÇOCUKLARIMIZA HİZMET VERMEKTE

Bağcılar Belediyesi Kültür Müdürü Bünyamin Gün
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ağcılar’da 5 yıl önce kültür-sanatla ilgili çalışmalar yapmanın zor olduğunu şu an ise;konferanslar,şiir günleri,paneller,söyleşiler yapmakta olduklarını anlatırken:’’Çocuklara yönelik ciddi çalışmalarımız var.Bağcılar’da 7 tane bilgi evi açtık 10 bin kayıtlı öğrencimiz bulunmaktadır.Bu bilgi evlerinin amacı;çocukları sosyalleştirmek,derslerine yardımcı olmak amacıyla kuruldu.’’ ifadelerini kullandı.
Bölgenin gençlerine özel projelerinin olduğunu dile getiren Kültür Müdürü Bünyamin Gün;her sene İzmit Kefgen’de Orman Bakanlığından kiralamış oldukları alana;Bağcılar’da ki gençleri alıp kampa götürüp,gençlerin;spor,yüzme,basketbol,voleybol gibi yaz kampı formatında faaliyette bulunması sağlanıyor.Bunun yanısıra izcilik kamplarınında olduğunu ve bu kamplara yaklaşık 1000 öğrenci götürüldüğünü söyledi.

GÜNGÖREN’İ OTEL OLARAK KULLANIYORLARDI

Güngören Belediyesi Kültür Müdürü Mustafa Doğru;2004 yılından sonra kültür müdürlüğünün kurulması ve ‘’sosyal belediyecilik’’kavramı ile çalışmalara başladıklarını ifade ederek şunları ekledi:’’Güngören’de yaşayan insanlar;Taksim,Bakırköy,Fatih gibi alanlardaki kültür-sanat etkinliklerine yöneliyordu.Güngören bir yaşam alanı olarak değil,otel olarak kullanılıyordu.Bu doğrultuda faaliyet yaparak çalışmalara başladık.Güngören Belediyesinin 2 kültür merkezi var.Kültür-sanata dair birtakım programlar yaptık.2009 yılından itibaren’de kültür-sanat ajandamız oluşmaya başladı.Yılda 700’ün üzerinde program yapabilir durumdayız.Türk Sanat Müziği,Türk Halk Müziği,çocuk koroları gibi oluşumlar meydana getirdik.Tiyatro okulları açtık.Bundan sonraki hedefimiz Güngören’de sanata dair gelişimler kaydetmek bunları daha da ileriye götürmek.Hızla çalışmaya devam ediyoruz.’’dedi.

AYDOS KALESİ BİZİM

Sultanbeyli Belediyesi Kültür Müdürü Mehmet Mazak; Sultanbeyli’nin Anadolu’nun İstanbul’a girişinde; farklı sorunlarla, farklı problemlerle anıldığını ama Mart 2010’da Büyükşehirimiz kültür merkezi açmasıyla kültür-sanat etkinliklerinin başladığını dile getirdi. Mehmet Mazak yaptıklarını çalışmalarla ilgilide; ’’şiir çalışmaları, şiir akşamları düzenlendik.10 ay da 3 sempozyum yaptık ve bunlardan 2 si uluslararası düzeyde sempozyumlardı. Aydos Kalesi sempozyumu yaparak Sultanbeyli’ye dahil ettik. Aydos Kalesi tartışmalı bir bölgedir. Çünkü diğer belediyelerde almak istedi, ilçelere sınırı vardı ancak biz aldık. Aydos Kalesi ile ilgili bir belgesel hazırladık .Aylık seminerler, her ay edebiyat çalışmaları, İstanbul Kültürü ile ilgili çalışmalar yaptık.’’
Bölgenin eğitimi ile ilgili sorunlara da dikkat çeken Mehmet Mazak:’’Sultanbeyli Kaymakamlığı;2011’i eğitim-kültür yılı ilan etti.Eğitim-öğretim konusunda Sultanbeyli 39.sırada idi.1001 öğrencimizi dershaneye gönderdik,çünkü ilçemizde üniversite sınavlarına katılmayan çok öğrencimiz var.’’dedi.

BELEDİYELER OLARAK SORUNLARIMIZ VAR

Zeytinburnu Belediyesi Kültür Müdürü Mustafa Aydın yaptıkları çalışmaları anlatarak:’’ İlçe belediyeleri arasında bir benzeşme vardır. Bizimde kültür merkezi, konser alanlarımız, bilgi evlerimiz var.2005 yılından beri bilgi evi odaklı kitap okuma yarışları yapıyoruz.İmkanı olmayanlara ücretsiz internet imkanı sunuyoruz .Kitap okumayı sevdirme en önemli amaçlarından biridir.’’ dedi.
Yerel değerleri öne çıkarma onları kültürel odaklı hale getirme amacıyla Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali adıyla festival yaptıklarını ve kültür gezileri düzenlediklerini ifade etti.Kültür Müdürü;Yenikapı Mevlevihanesi ile işbirliği yaptıklarını,işin ehliyle çalıştıklarını ve uyduruk sema gösterileri yapmak istemediklerini aktardı.
Bütün belediyeler olarak sorunlarının olduklarını söyleyen Mustafa Aydın:’’Belediyeler olarak sorunlarımız var;1.sorunumuz kamu ihale kanunu,kültür merkezlerinin işletilmesi kamu ihale kanununa göre yapılıyor.Firmalar arası rekabet başlıyor.Kanunda değişiklik yapılması gerekli…2.sorun;kültür sanat firmalarının kumpası altında kalıyoruz.Biz kamuoyunu temsilen yapıyorsak;kültür-sanat firmaları nitelikli iş yürütemiyor.3.sorun ise belediyelerin benzeşme sorunudur.Bu büyük bir sorundur.Örneğin;bir sanatçı gelip bir belediyede konser veriyorsa,diğer belediyeye gidip orada da konser veriyor.Hatta İstanbul Büyükşehir Belediye bile bizden etkilenebiliyor. ‘’dedi.

EN FAZLA ETKİNLİK YAPAN BELEDİYEYİZ

İhale konusunun önemli bir sorun olduğunu ifade eden Pendik Belediyesi Kültür Müdürü Nuri Sincanlı konser veren ya da ders veren ilim adamlarıyla direk olarak görüştüklerini ve bu şekilde organize edildiklerini söyledi.
İstanbul’da kültürel ve sanatsal etkinlikler olarak fazla etkinlik yapan bir belediye olduklarını vurgulayan Sincanlı çalışmalarıyla ilgili şunları aktardı:’’Aralık ayında 92 tane etkinlik gerçekletireceğiz.Sohbet,söyleşi,seminer,konferans ,konser programları yapıyoruz.Sinema,tiyatro,sergiler açıyoruz.Çok çeşitli alanlarda el sanatları kurslarımız var. Pendik’te bir marinamız da el sanatları fuarımızı gerçekleştirdik.El sanatları anlamında bu konuya destek olmak,katkıda bulunmak adına güzel bir faaliyet olarak görüyoruz.’’ Şeklinde konuştu
Uluslararası 23.Nisan festivalinin 7.sini gerçekleştireklerini belirtirken bir başka projelerinin olduğunu anlatarak;‘’Yediveren Kültür Kardeşliği’’projesi ile Türkiye’ nin farklı bölgelerinin, şehirlerinin;geleneklerini, göreneklerini,adetlerini tanıtarak bunların unutulmamasını amaçladıklarını dile getirdi.
Belediye olarak düzenli bir şekilde çalıştıklarını ve sohbet,seminer programlarının her ayın belli günleri yapıldığını vurguladı.

Kaynak: Alıntılar

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
ali, baby, sanat, sohbetlerinde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
7. Of Yaz Kültür Sanat Şenliği SpinoZi Kültür ve Sanat 1 29 Haziran 2024 02:40
Ordu Zen Sanat Akademisi Kültür Sanat Etkinliği SpinoZi Kültür ve Sanat 0 11 Haziran 2024 19:39
Muğla 62 Kültür Sanat Evi AftieL Sanat Galerileri 0 17 Eylül 2014 02:13
İzmir'de Kültür Sanat Cemalizim Kültür ve Sanat 0 15 Mart 2012 09:51
İstanbul'da Kültür -Sanat Luis Kültür ve Sanat 0 22 Nisan 2010 13:55