10 Ekim 2014, 22:09 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Mısır Unlu Kek Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında bekletilmiş) 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1/2 su bardağı süt 2,5 su bardağı mısır unu 1 paket kabartma tozu 1/2 adet limon suyu 1 adet rendelenmiş limon kabuğu 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu Kek kalıbını yağlamak için: 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı un NASIL YAPILIR? Yumurtaları karıştırma kabına alın. Toz şekeri ekleyin ve şeker taneleri eriyene kadar bir mikser yardımıyla karıştırın. Oda ısısında beklettiğiniz tereyağı ve zeytinyağını kattıktan sonra karıştırma işlemini sürdürün. Süt, rendelenmiş limon ve portakal kabuğunu kek harcına ekleyin ve çırpmaya devam edin. Mısır ununu ve son olarak kabartma tozunu kek harcına katın. Tüm malzemeyi kıvam alana kadar mikser yardımıyla karıştırın. Kullanacağınız kalıbı tereyağı ile yağladıktan sonra hafif bir şekilde unlayın. Kek harcını kalıba aktarın. Eşit miktarda kabarması için üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız üzeri renk alan ve kabaran mısır unlu keki, kalıbından çıkardıktan sonra kısa bir süre dinlendirin. Dilimledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ | |
|
Etiketler |
kek, mısır, unlu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Mısır unlu-fasulyeli börek | AngeL | Hamur İşleri | 0 | 04 Ekim 2014 16:52 |
Mısır Unlu Cips Topları | Elysian | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 0 | 05 Haziran 2014 20:08 |
Mısır Unlu Tatlı | oneofgirl | Tatlılar | 0 | 05 Eylül 2013 15:50 |
Mısır Unlu İstavrit | efLatun | Deniz Ürünleri | 3 | 08 Mayıs 2012 00:19 |
Mısır unlu patlıcan kızartma | YapraK | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 0 | 11 Ocak 2010 17:26 |