IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 2 Post By Elysian

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 25 Nisan 2014, 10:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pekmezli Hurmalı Kek





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzeme listesi

Ölçü için kullanacağınız su bardağını 240 ml alacak büyüklükte seçersiniz sorun çıkmayacaktır.
2 su bardağı (cup) küçük küçük doğranmış hurma
3 yemek kaşığı(tablespoon) veya 60 gr tereyağı
1.5 tatlı kaşığı(teaspoon) karbonat
1 su bardağı(cup) kaynar su
200 ml keçiboynuzu pekmezi
1 su bardağı(cup) bıçakla irili ufaklı doğranmış ceviz
2 yumurta
1,5 su bardağı(cup) veya 210 gr un
1/2 paket kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı(teaspoon) tuz
Ölçü için çay kaşığı ve tatlı kaşığı kullanıyorsunuz silme değil ama tepeleme de olmayacak şekilde doldurmanız gerekiyor.

Boynuz pekmezli ve hurmalı kek nasıl yapılır?

1- Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın. Karıştırma kabına ekleyip üzerine, tereyağını, kabartma tozu ve kaynar suyu ekleyin. Yağı eriyene kadar karıştırın ve 15 dakika beklemeye alın.

2- Fırınınızı 170 dereceye alt ve üst çalışacak şekilde ayarlayın. Kuru malzemeleri (un, kabartma tozu, tuz) başka bir kabın içerisine karışık bir şekilde eleyin. Baton kalıbı yağlayın ve unlayıp fazla ununu serpin.

3- Yumurtaları 15 dakika beklemiş hurmalı suya kırın, pekmezi ekleyip çırpma teliyle karıştırın. Pekmez girince kabarmaya başlayacak, endişelenmeyin. Elenmiş kuru malzemeleri ekleyip bir spatula yardımıyla tamamı karışana kadar söndürmeden karıştırın. Cevizleri ekleyip karıştırın ve kalıba dökün.

4- Fırına verdikten 5 dakika sonra ısıyı 160 dereceye düşürün ve 45-50 dakika sonra kürdan batırarak kontrol edin. Fırınlar farklı ayarlara sahip oldukları için arada kontrol edin. Tek yönlü kabarma görürseniz 25 dakika sonra kapağı açıp kalıbı ters yüz edin. Fırın performansınız düşük ise dereceyi daha yüksek tutabilirsiniz.

Kürdan batırdığınızda kuru çıkıyorsa kekiniz oldu demektir. Kalıbın içerisinden soğumaya yaklaşana kadar bekletip öyle çıkarın. Kekiniz artık hazır, afiyet olsun.

(lezzetyolu)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
hurmalı, kek, pekmezli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Elmalı Pekmezli Kek oneofgirl Kek Tarifleri 0 12 Ağustos 2013 16:46
Pekmezli Zencefilli Kek Zen Kek Tarifleri 0 02 Şubat 2013 18:09
Pekmezli Muhallebi Dilara Tatlılar 0 01 Mayıs 2010 15:43
Pekmezli Erik Dolması YapraK Dolma ve Sarmalar 0 02 Şubat 2010 03:36