IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

9Beğeni(ler)
  • 4 Post By İpek-
  • 1 Post By Dedecan61
  • 1 Post By IneGoL
  • 1 Post By Hesna
  • 2 Post By İpek-

 
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 15 Haziran 2022, 20:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bu Köftenin Lezzeti Bir Başka: İnegöl Köftesi Tarifi




Bu Köftenin Lezzeti Bir Başka: İnegöl Köftesi Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Köfte hem sağlıklı olması hem de eşsiz tadıyla herkes tarafından sevilerek tüketiliyor. Birçok farklı çeşitte köfte tarifi bulunuyor. Bu tariflerden olan İnegöl köftenin lezzeti diğer köftelerin önüne geçiyor. İnegöl köfte tüm masalara yakışacak bir lezzet taşıyor. Nefis İnegöl köftesi tarifini mutlaka denemelisiniz.

İnegöl köfte denilince akla leziz, ince uzun köfteler geliyor. Bursa’nın İnegöl ilçesinde ünlü olan bu köfte tarifi özellikle köftecilerde sıklıkla tercih ediliyor. Ancak İnegöl köfteyi sadece dışarıdan yemenize gerek yok. Aşağıda bulunan tarif ile evde kolayca İnegöl köftesi yapabilirsiniz. Yapacağınız İnegöl köftesinin yanına pilav ve piyaz çok yakışacak!


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İNEGÖL KÖFTESİ TARİFİ

Malzemeler


800 gram dana döş kıyma
200 gram orta yağlı kuzu kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
10 gram karbonat
10 gram tuz
Yapılışı

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


800 gram dana döş ve 200 gram orta yağlı kuzu kıymayı karıştırma kabına alın.
Kıymaya, 2 adet rendelenmiş kuru soğan, 1'er tatlı kaşığı tuz ve karbonatı da ekledikten sonra karışım macun kıvamına gelene kadar yaklaşık 10-15 dakika güzelce yoğurun.
Hazırladığınız köfte harcını üzerini kapatın ve en az 3 saat kadar buzdolabında bekletin.
Pişirme işlemi öncesinde köfte harcını dolaptan çıkartın ve üzerine yağlı kağıt koyup, merdaneyle dikdörtgen şeklinde açın.
Pişirme kağıdını üzerinden çıkarıp, keskin bir bıçak yardımıyla uzun ince dikdörtgenler kesin.
Orta ateşte, kızgın bir tavada ters yüz ederek kızartın.
Ardından sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun !


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Alıntılar

 
Alıntı ile Cevapla

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bir Azerbaycan Lezzeti: Turşu Kabab Tarifi vioLeta Dünya Mutfakları 4 21 Ekim 2019 17:22
Havuç köftesi tarifi Beatrice Kebaplar Köfteler 0 15 Ekim 2018 09:46
Rus köftesi tarifi Zen Kebaplar Köfteler 0 24 Mayıs 2013 20:26
Balık Köftesi / Balık Köftesi Tarifi Yapılışı / Balık Köftesi Hakkında Candy Deniz Ürünleri 0 10 Şubat 2011 19:54
İnegöl Köfte Tarifi Dilara Et Yemekleri 0 23 Nisan 2010 12:27