25 Mayıs 2021, 20:04 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Etli Yaprak Sarması Nasıl Yapılır Etli Yaprak Sarma Tarifi Malzemeler 250-300g orta yağlı kıyma 1 su bardağı pirinç 2 adet rendelenmiş domates 3 orta boy soğan ½ demet taze nane ½ demet maydanoz 1 çorba kaşığı ev biber salçası Yarım çay bardağı sıvı yağ Karabiber Tuz 60-70 adet taze veya salamura yaprak(büyüklüğüne göre sayı değişebilir) Servis için; Süzme yoğurt Ezilmiş sarımsak Tereyağ Pul biber(arzuya göre acı) Yaprağınız salamura ise sıcak suda kaynatıp bekleterek tuzundan arındırın, taze ise kaynattığınız sıcak suya atıp 3-4 dk bekleterek yumuşamasını sağlayın… Kıymamızı iç hazırlayacağız kaba alalım,domateslerimiz rendeleyelim, pirinci yıkayıp ekleyelim.Yemeklik ince doğranmış soğanı ,ince kıyılmış yeşilliğimizi,salçamızı, tuz karabiberimiz ve en son yağımızı ekleyelim.Elimizle karıştıralım. Soğumuş yaprakların saplarını keselim.Tenceremizin dibinde kullanmak üzere ayıralım. Yapraklarımızı parlak yüzü alta gelecek ve sap kısmı bize bakacak şekilde tabağımıza yerleştirelim.İçimizi arzu ettiğimiz kadar koyalım ve yayalım.Önce yaprağımızın bize yakın olan kısmını malzemenin üstüne kapatalım ardından yan kısımlarını da kapatarak yaprağımız çok sıkı olmamak kaydıyla saralım.(pirinç şişme payı) Bazı tariflerde yaprak sarmasının serçe parmağı inceliğinde sarılması önerilir,ancak bu sarma kalınlığında bolca yaprak yersiniz…Biraz dolgun sarma içiyle göz doldurur..Tercih sizin… Sapları tencere dibine yayalım,sarmalarımızı tenceremize sıralı şekilde dizelim.Üzerine 2 bardak kadar sıcak suyumuzu ekleyelimBir porselen tabak kapatıp ,25-30 dk pişmeye bırakalım.Yemeğimizi dinlendirelim. Sos için: Süzme yoğurdu su ile yumuşatın,ezilmiş sarımsak ve tuz ekleyin.Tereyağını ateşte hafif kızdırın ,pulbiber atıp altını kapatın. Sarmalarınızı tabağınıza alın,yoğurt ve tereyağlı pulbiberle servis yapın. Afiyet olsun Not:Tencere dibine ekleyeceğiz özellikle taze yaprak sapları ,yemeğinize pişme esnasında ekşilik verecektir.Lütfen ekleyin.. Tencere dibine eklediğiniz 3-4 kalem pirzola,sarmaların suyu ve tadıyla pişebildiği gibi,sunumda tencere bir servis tabağına ters çevrilerek ortaya getirilir. | |
|
25 Şubat 2022, 01:20 | #2 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Etli Yaprak Sarması Nasıl Yapılır Emeğine Sağlık Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bayılırım etli yaprak sarmasına
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |
|
Etiketler |
etli yaprak sarması nasıl yapılır |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Buzluk İçin Yaprak Sarma Nasıl Yapılır? | Bal | Yemek Tarifleri | 0 | 28 Ocak 2020 00:23 |
Etli Biber Dolması Nasıl Yapılır? | Funda | Dolma ve Sarmalar | 0 | 01 Mayıs 2018 21:22 |
Etli Brokoli nasıl yapılır? | Zen | Sebze Yemekleri | 0 | 22 Mayıs 2013 16:10 |
Piliç Etli Salata Nasıl Yapılır? | Zen | Diyet Tarifleri | 0 | 22 Kasım 2012 23:35 |
Etli Lahana Sarması | Dilara | Et Yemekleri | 0 | 30 Nisan 2009 13:13 |