IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Elysian

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 23 Şubat 2014, 14:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Abant Kebabı (Beşamel Soslu)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzeme:
400 g hindi eti (kuzu, dana, tavuk da olabilir)
1 kuru sogan
2 kabak (ya da 2 patlican)
2 patates
2 havuc
2 domates
1 paprika ( ya da 4-5 adet sivri biber)
1 su bardagi bezelye (kullanmadim)
Tuz, karabiber
Kekik
3 yemek kasigi siviyag
1 yemek kasigi domates salcasi
Kizartmak icin siviyag
(besamel sos icin) 2 yemek kasigi tereyagi
2 yemek kasigi un
1,5 su bardagi süt
1/2 su bardagi kasar peyniri


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yapilisi:
Sogani küp seklinde dograyip 3 yemek kasigi tereyagi eklenmis tencerede orta ateste 4-5 dakika kavurun.
Eti küp seklinde dograyip sogana ilave edin. Et suyunu birakip cekinceye kadar kavurmaya devam edin. Salca, yeterince tuz, karabiber, bolca kekik ilave edip bir iki kere karistirin. ocaktan alin.
Patates ve kabaklari soyup küp seklinde dograyin. Paprikayi yikayip cekirdeklerini temizleyip küp seklinde dograyin. Her birini sirayla orta derecede isittiginiz siviyagda hafifce kizartin.
Domatesleri yikayip küp seklinde dograyin.
Kizarttiginiz sebzeler ve kavurmus oldugunuz et ve domatesleri büyükce bir kabin icerisinde karistirin.
Büyükce bir tepsiyi hafifce yaglayin.
Karisimi porsiyonluk kaseye doldurup tepsiye aktarin.
Kücükbir tencerede besamel sosu hazirlamak icin 2 yemek kasigi tereyagini orta atste eritin. Unu ekleyip bir kac dakika kavurun. Azar azar sütü ekleyin. Bir yandan cirparak özleyin. Tuz ve karabiber ilave edip yogunlasinca ocaktan alin.
Besamel sosu hazirladigimiz porsiyonluk karisimlarin üzerlerine kasikla gezdirerek paylastirin. Üzerlerine kasar peyniri rendesi serpin.
200 derecede isitilmis firinda kizarana dek pisirip servis edin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Cevapla

Etiketler
abant, beşamel, kebabı, soslu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Abant usulü kuzu kebabı (bolu) Sır Yöresel Yemekler 0 23 Ekim 2010 09:43
Beşamel Soslu Ispanak YapraK Sebze Yemekleri 0 15 Şubat 2010 22:54
Beşamel soslu enginar YapraK Sebze Yemekleri 0 27 Aralık 2009 04:38
Beşamel Soslu Karnabahar Dilara Sebze Yemekleri 0 09 Mayıs 2009 09:12
Beşamel Soslu Tavuk Kralice Tavuk Yemekleri 1 12 Mart 2009 06:33