12 Haziran 2013, 16:18 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Çökertme Kebabı Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1/2 kg kırmızı et ½ çay bardağı süt Karabiber ve pul biber (birer çay kaşığı olsun) 2 diş sarımsak Eti bu malzemelerle karıştırın bir saat bekletin. Sos için; 150 gram tereyağı 1 Soğan 4 yeşilbiber 2 domates Kızartma için; 4 patates ½ kg. yoğurt 2 diş sarımsak Yapılışı Büyük tavanızı ocağa alın tereyağınızı koyun. Soğanları ince doğrayın tavaya koyup karıştırın. Biberleri ince doğrayın ve domatesi koyup soteleyin. Jülyen doğranmış eti de ekleyin kısık ateşte pişirmeye devam edin . Patateslerin kabuklarını soyun rendenin kalın tarafında rendeleyin. Patateslerin suyunu sıkın kızartma tavasında azar azar kızartın yapışmasın, kızarttıklarınız tıpkı kibrite benzeyecek. Büyük servis tabağınızı alın önce kızarmış patatesleri koyun. Sarımsaklı yoğurdunuzu en son etli sotenizide yayın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
ÇÖkertme |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Patlıcan kebabı Tarifi (Tepsi Kebabı Tarifi) | Amelia | Kebaplar Köfteler | 1 | 26 Ocak 2014 18:48 |
çökertme kebabı | Zen | Kebaplar Köfteler | 0 | 22 Şubat 2013 15:44 |
Gelin Kebabı Tarifi | Sevda | Kebaplar Köfteler | 1 | 04 Ekim 2012 22:59 |
Saksı Kebabı Tarifi | Sevda | Et Yemekleri | 1 | 28 Ağustos 2012 17:33 |
Tas Kebabı Tarifi | Burce | Kebaplar Köfteler | 0 | 27 Mart 2012 20:44 |