28 Ekim 2012, 01:19 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Yoğurtlu Kebap Tarifleri... Yoğurtlu Kebap Tarifleri... Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Köfte malzemeleri: 500 gr az yağlı kıyma (iki kez çekilmiş) 1 orta boy kuru soğan (rendelenmiş ve suyu süzülmüş) 1 yumurta 1 su bardağı ufalanmış ekmek içi Yarım demek maydanoz (ince kıyılmış) 1 tatlı kaşığı isot 1 tatlı kaşığı Maraş biberi 1 tatlı kaşığı kimyon Tuz ve karabiber Domates sosu malzemeleri: 1 su bardağı domates (küçük küp küp doğranmış) 1 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz ve karabiber Yoğurtlu sos malzemeleri: 1 su bardağı yoğurt 1-2 diş sarımsak (dövülmüş; iste bağlı) Sos: 1 yemek kaşığı tereyağı İsot ve Maraş biberi Ayrıca: 4 pide (lokmalar halinde kesilmiş) 8 tane sivri biber Hazırlanması: Köfte malzemelerini iyice karıştırın. Yumruk büyüklüğünde toplar yapıp her birini yatsı şişe geçirin; elinizle sıkarak inceltin ve ince uzun şiş köfteler yapın. Mangalda ya da fırında ızgara ayarında pişirin. Pişirirken köftelerin her yüzünün eşit pişmesi için şişleri arada çevirin. Bu sırada biberleri de közleyin. Domates sosunu bir kaç dakika pişirin. Yoğurtlu sos malzemelerini karıştırın. Servis tabaklarına pideleri yerleştirin. Pidelerin üzerine yoğurtlu sosu dökün. Kebabı yoğurtlu sosun üzerine koyun ve önce domatesli sosu sonra da acı biberli sosu üzerine dökün. Yanında közlenmiş biber, soğan, ve sumak ile servis yapın. Afiyet olsun! Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. malzemeleri Malzemeler: 1 çorba kaşığı tepeleme yağ 200 gram arpacık soğanı 1/2 tatlı kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı kimyon 1/2 çay kaşığı karabiber 1 kilo kuzu eti, (kemiksiz buttan 3x3 kuşbaşı doğranmış) 1 kahve fincanı su 1 bağ dereotunun yaprakları 500 gram koyu yoğurt veya süzme yoğurt Kuşhanenin kapağını sıvamak için: 3/4 su bardağı su ile karıştırılmış 1 su bardağı un Yapılışı: 1) Küçük bir kuşhaneye yağı koyup eriterek içerisine dereotu ve yoğurt hariç, bütün malzemeyi ilâve edip karıştırınız. Kuşhanenin kenarını hazırladığınız bulamaç hamurla sıvayıp orta ateşe oturtunuz. 2) 8-10 dakika sonra kenarlarından buhar sızıp çıkmaya başlayınca kuşhaneyi ağır ateşe veya fırına oturtup 1 saat 15 dakika pişiriniz. Kuşhanenin kapağını açarak dereotu yapraklarını serpiniz. 3) Kapağını tekrar kapatıp 5 dakika buharlandırıp yoğurtla birlikte servis yapınız. Not: Yoğurt koyu (veya süzme) ise ocağın kenarında biraz karıştırarak servis yapınız. GEREKLİ MALZEME 500 gram kuzu eti 1 kaşık çiçek yağı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. 1 soğanın suyu Tuz, biber 2 küçük pide 2 kaşık yağ 1 kahve kaşığı kırmızıbiber 1 kahve fincanı kaynar et suyu veya su 2 bardak suyu süzülmüş yoğurt. YAPILIŞI VE HAZIRLANMASI Kuşbaşı doğranıp yıkanmış, suyu süzülmüş etler, yağ, soğan suyu, tuz ve biberle iyice ovulur. Dört şişe, kuşbaşı etler dizilir, ızgarada güzelce pişirilir. Bir kaşık yağ tavada iyice kızdırılır. Pideler bir lokma olacak kadar üçer santim kesilir. Tavaya atılır. Bir dakika kadar kaşıkla karıştırılır, kaynar su veya et suyu ilâve edilir. Ocak kenarına alınır, kapağı kapatılır, beş dakika kadar bekletilir. Pideler dört tabağa bölünür, üzerlerine yoğurt dökülür. Şiş kebapları eşit olarak üzerlerine dizilir. Kırmızıbiberle kızartılmış yağ üzerlerine gezdirilir. Tabakların kenarlarına bir parça doğranmış domates ve sivri biber konup servis yapılır. Afiyet olsun. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 500 gr iki defa çekilmiş kıyma Yarım bayat ekmek Yarım demet ince kıyılmış maydanoz 1 adet rendelenmiş kuru soğan Yarım çay kaşığı kara biber Yarım çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı tuz 1 adet bütün yumurta 2 adet kebapçı pidesi veya bir adet ramazan pidesi 1 fincan sıvı yağ 4 kaşık tereyağı Yeteri kadar kırmızı biber 4 adet domates 8 adet sivri biber 50 gr yoğurt Yapılışı Önce kıymayı bir tepsiye koyun ve içine yumurtayı, tuzu, kara biberi kimyonu, ekmeği (ıslayıp suyunu sıktıktan sonra) maydanozu, rendelenmiş kuru soğanı, koyup karıştırın. Kıymayı iyice yoğurup 12 santim uzunluğunda şiş köfte yapın. Daha sonra pideyi küçük kuşbaşı dilimler şeklinde doğrayıp çukur yemek tabaklarına koyup üzerine yoğurt ilave edin. Köfteleri ızgarada veya teflon tavada kızarttıktan sonra tabaklara servis edin. Üzerine tereyağı veya kırmızı biber eritip koyun. Bir başka tavada domates ve biberleri hafif pişirerek yoğurtlu kebabın üzerine koyup süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun. Kaynak: Alıntılar | |
|
Etiketler |
yoĞurtlu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yoğurtlu Kebap Tarifi | Sarya | Et Yemekleri | 0 | 12 Ağustos 2023 11:48 |
Yoğurtlu kebap nasıl yapılır | Sarya | Kebaplar Köfteler | 3 | 29 Şubat 2020 10:29 |
Yoğurtlu Kebap Tarifi | Amelia | Kebaplar Köfteler | 0 | 26 Ocak 2014 17:28 |
Yoğurtlu Kebap | Zen | Kebaplar Köfteler | 0 | 04 Şubat 2013 15:02 |
Resimli Kebap Tarifleri | AnqeL | Kebaplar Köfteler | 0 | 29 Mart 2012 22:04 |