04 Ekim 2012, 23:13 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Püreli Beykoz Kebabı Püreli Beykoz Kebabı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 4 adet patlıcan 350 gr kuşbaşı et 1 adet soğan 2 adet domates 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri tuz, karabiber Hazırlanışı : Ön hazırlık olarak patlıcanları alaca soyalım.Karın kısmını yarı yarıya keselim.1 çorba kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı şeker ilave edilmiş suyu,geniş ve derin kaba alalım.Patlıcanları bu suya koyalım.20 dk bekletelim.Eti tencereye aktaralım.Kendi yağı ve suyu ile birlikte kısık ateşte yumuşayana dek kavuralım. Et bıraktığı suyu iyice çektikten sonra birkaç kaşık sıvı yağ ekleyelim.Soğanı küçük küçük doğradıktan sonra etin üzerine ilave edelim.2 dk kavuralım.Etin üzerine hafifçe çıkacak kadar sıcak su,tuz ve karabiber ekleyelim.Yumuşayana dek pişirelim. Patlıcanları yıkayıp,kurulayalım.Kızdırılmış sıvı yağda kızartalım.Küçük bir fırın tepsisine dizelim.Patlıcanların kestiğimiz yarıklarını bir kaşık yardımıyla genişletelim.Etli karışımı patlıcanların içine dolduralım.Püre için patatesleri henüz sıcakken rendeleyelim.1 kahve fincanı sıcak sütü ve tuzu ilave edelim.İyice ezerek,püre kıvamına getirelim. Püreyi etli harcın üzerine yayalım. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.Etleri pişirdiğimiz tencerede kalan sosa 1 su bardağı sıcak su ilave edelim.Tepsinin kenarından bu suyu dökelim.Peynir eriyene kadar fırında pişirerek servis yapalım. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Alıntı | |
|
04 Ekim 2012, 23:18 | #2 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Püreli Beykoz Kebabı Üstüne pilav koyupda onun üstüne ka$ar peyniri koysak da güzeL olur herhalde Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. payla$im icin t$kler.. |
|
Etiketler |
beykoz, kebabı, püreli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Billur Kebabı Tarifi: Billur Kebabı Neyden Yapılır? | İpek- | Kebaplar Köfteler | 0 | 15 Haziran 2022 20:40 |
Patlıcan kebabı Tarifi (Tepsi Kebabı Tarifi) | Amelia | Kebaplar Köfteler | 1 | 26 Ocak 2014 18:48 |
İslim Kebabı Nasıl Yapılır? - İstim Kebabı Tarifleri | Sevda | Kebaplar Köfteler | 0 | 20 Temmuz 2013 03:55 |
Sebze Püreli Et | Burce | Et Yemekleri | 0 | 27 Mart 2012 20:50 |
Patates Püreli Tas Kebabı | YapraK | Kebaplar Köfteler | 0 | 26 Aralık 2009 07:27 |