IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sevda
  • 1 Post By BoNCuK

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 04 Ekim 2012, 23:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Püreli Beykoz Kebabı




Püreli Beykoz Kebabı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
4 adet patlıcan
350 gr kuşbaşı et
1 adet soğan
2 adet domates
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz, karabiber

Hazırlanışı :
Ön hazırlık olarak patlıcanları alaca soyalım.Karın kısmını yarı yarıya keselim.1 çorba kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı şeker ilave edilmiş suyu,geniş ve derin kaba alalım.Patlıcanları bu suya koyalım.20 dk bekletelim.Eti tencereye aktaralım.Kendi yağı ve suyu ile birlikte kısık ateşte yumuşayana dek kavuralım.
Et bıraktığı suyu iyice çektikten sonra birkaç kaşık sıvı yağ ekleyelim.Soğanı küçük küçük doğradıktan sonra etin üzerine ilave edelim.2 dk kavuralım.Etin üzerine hafifçe çıkacak kadar sıcak su,tuz ve karabiber ekleyelim.Yumuşayana dek pişirelim.
Patlıcanları yıkayıp,kurulayalım.Kızdırılmış sıvı yağda kızartalım.Küçük bir fırın tepsisine dizelim.Patlıcanların kestiğimiz yarıklarını bir kaşık yardımıyla genişletelim.Etli karışımı patlıcanların içine dolduralım.Püre için patatesleri henüz sıcakken rendeleyelim.1 kahve fincanı sıcak sütü ve tuzu ilave edelim.İyice ezerek,püre kıvamına getirelim. Püreyi etli harcın üzerine yayalım.

Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.Etleri pişirdiğimiz tencerede kalan sosa 1 su bardağı sıcak su ilave edelim.Tepsinin kenarından bu suyu dökelim.Peynir eriyene kadar fırında pişirerek servis yapalım.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet Mobil Chat
Alt 04 Ekim 2012, 23:18   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Püreli Beykoz Kebabı




Üstüne pilav koyupda onun üstüne ka$ar peyniri koysak da güzeL olur herhalde
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
payla$im icin t$kler..

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
beykoz, kebabı, püreli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Billur Kebabı Tarifi: Billur Kebabı Neyden Yapılır? İpek- Kebaplar Köfteler 0 15 Haziran 2022 20:40
Patlıcan kebabı Tarifi (Tepsi Kebabı Tarifi) Amelia Kebaplar Köfteler 1 26 Ocak 2014 18:48
İslim Kebabı Nasıl Yapılır? - İstim Kebabı Tarifleri Sevda Kebaplar Köfteler 0 20 Temmuz 2013 03:55
Sebze Püreli Et Burce Et Yemekleri 0 27 Mart 2012 20:50
Patates Püreli Tas Kebabı YapraK Kebaplar Köfteler 0 26 Aralık 2009 07:27