IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 2 Post By Sevda

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Aralık 2011, 02:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ALKOLİZM VE GENÇLİĞİMİZ(sosyal makaledir)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ALKOLİZM VE GENÇLİĞİMİZ(sosyal makaledir)

Ülkemizin sessiz sedasız tırmanan ve gün geçtikçe büyük bir felaket halini alan dertlerinden birisi de alkolizmdir. Kırk yıl önce kolalar ile başlayan yüksek kafeinli içecekler bir kuşağın alkolik olmasına ve başlayanlarında siroz başta olmak üzere hepatitler ve bilhassa karaciğer kanserleri gibi çeşitli ölümcül hastalıklara yakalanmalarına sebep olmuştur.

İlimiz Çorum , Cumhuriyetin ilk yıllarında şarap deneme evleri açılan ve etrafı bağlarla çevrili olduğu içinde yüksek miktarda ve kaliteli şarap üretmiş illerinden birisidir. (Bununla birlikte şöhreti hala maruf kuru üzümden boğma rakı üreten köylerimiz bile olmuştur.) Sonra Tekel idaresi işi ele alınca bunların üretimi durmuş hele bağlık alanlar da inşaat sahası olunca bu iş te artık sona ermiştir.(İlimizin ilk sanayii kuruluşunun bugünkü Albayrak ilkokulunun karşısında bulunan Bağlarbaşı rakı fabrikası olduğunu hatırlayan da artık pek kalmamıştır.)
Tabii sona eren Çorum’daki alkol üretimidir.

Öte yandan tekelin yeni ve fenni üretim tesisleri ve fabrikalarının da açılması üzerine tüketimde artmaya başlamıştır. Önceleri üzüm bolluğundan şarap içen ahalimiz Cumhuriyetin ilk yıllarındaki rakı modası ile ağır alkollü içkilere yönelmiş ,daha sonra özel sektöre içki imal izni verilince on yıllar boyunca muhtelif biraları içmiş ve şimdi de tekelin tümüyle satılması ile artık ne yaptığı belli olmaz bir hale gelmiştir.
İki yıl önce cumhuriyetle yaşıt “tekelin yani eski adı ile inhisarlar idaresinin” yabancılara satılması ülkemizde alkolizmin “tırmanma tarihi” olarak belirlenebilir.
Çok uluslu yabancı şirketler tekeli aldıklarının ertesi günü bütün alkollü içkileri yüzde 60 oranında ucuzlatmışlar ve büyük bir alkolizm furyası başlatmışlardır. Dizilerde sigara yasaklanmış olmasına rağmen Trt dahil yüz yetmiş dizinin hemen hepsinde alkol su gibi akmaktadır.

Yüksek gelir gurubuna mensup insanlarımız sofralarında su yerine içki içmekte; reklamların etkisinde kalan gençlerimiz bilhassa enerji içeceklerinden başlayarak hafif alkollü içeceklere yönelmekte; minik yavrularımız ise kola bağımlısı haline gelmiş veya getirilmiş bulunmaktadır. Sağlıksız beslenmenin ,fast food cu ve Amerikanvari hayat tarzının , radyasyonun ,çevre kirliliklerinin ve bütün tehdit edici çevre faktörlerinin yanı sıra sigaralar ve uyuşturularla birlikte alkol de artık milli felaketimiz haline gelmiştir.

Karaciğer kanserleri , sirozlar, hepatitler, kalp ve damar hastalıkları ,cinayetler, trafik suçlarına sebeb alkoldür.Ertesi gün ne yaptığını hatırlamıyan ve düzenli alkol alan 22 milyon insanımız vardır.Bunların 9 milyonu Amatem denilen tıbbi merkezlerine kayıtlı olarak denetim ve tedavi altındadır.

Hafif alkollü ve yüksek kafeinli içecekleri içerek hemen yakın bir gelecekte alkolik olacak gençlerimizin hesabını ise kimse bilmemektedir. Mevcut ahlaki çöküntümüzle birlikte uyuşturucular ve alkol bilhassa gençlerimizi derinden etkilemekte medya ve magazin dünyası ise bu sosyal felaketi tetiklemekte ve desteklemektedir.

Alkol yüce dinimizce zaten haramdır. Bununla mücadele etmesi gereken iki büyük ve öncelikli kurum sağlık kurumları ve İslami kuruluşlardır. Ama yıllardır alkolizme mücadele diye ne bir proje geliştirilmiş, ne bir belgesel film yapılmış, ne de bir çaba gösterilmiştir.
Sağlıkçılar kuş gribi ve kene ile uğraşır ve diyanet işleri de komşu hakları ile ilgili Cuma hutbeleri hazırlar , hac ve ümre organizasyonlarını tanzim ile meşgul olurlarken; haramlarla mücadele ve emri bil marufu tebliğ görevini de yılardır ihmal etmişlerdir. Zira bu Ülkede alkolizm ,fuhuş, kumar,aids, frengi ve belsoğukluğu salgınları,uyuşturular,cinayetler, trafik kazaları, bol alkollü sigaralar, kolalı ve kafeinli içecekler gibi zararlı gayri milli ve gayrı dini alışkanlıklar hiç (!)yoktur.

Ortalık güllük ve gülistanlıktır. Bunlarla sadece Yeşilaycılar mücadele etmelidirler .Birde polis suçluları yakalamalıdır. Başkaca bir proje üretmeye ve fikir beyan etmeye de gerek yoktur.
Bundan da acısı bütün bu yukarıda saydığımız ve artık kaderimiz olan milli felaketlerin; hiçbir tarikatın, cemaatin, cemiyetin ,partinin,topluluğun ve sivil toplum kuruluşunun umurunda olmamasıdır.Çevrelerindeki topluluk,müridleri, bendeleri, dervişleri,mensupları zaten bunları kullanmazlar. Öyle ise ülkenin geri kalan kısmı hiç önemli değildir.Tabii bu topluluk dört Irak , üç Afganistan , hatta 60 Çeçenistan nüfusu kadar olsa bile(!)…

Bir ülkenin insanları sigara ve alkol içerek, gençleri uyuşturucu kullanarak ne kadar mümin olabilir? İslamiyet kendi kabuğuna çekilerek çevresindeki felaketleri hatta yangınları görmemek midir? “Emr’ i Bil Maruf Nehyi Anil Münker” hem ayettir, hem de hadistir. Ve burada kastedilen yukarıda saydıklarımız değilse o zaman nedir ?

Bütün bunlar eğitim sistemlerinin , müfredatların,Ders programlarının ve kitaplarının , yaşama biçimlerinin ve hayat disiplinlerinin içine yerleştirilmediği takdirde Türk İslam toplumunun yani milletimizin geleceği ve ahreti de bir felaket olacaktır.

Bizim Yeşilay olarak dileğimiz ülkemizde alkolün de kısıtlama ve denetim altına alınmasıdır.Tekeli alan yabancılar para kazanacaklar diye bütün bir nesli tehlikeye atmak vicdani ve ahlaki değildir. Yirmi iki milyonluk bir genç kitlesini ve sonrada bütün bir milleti zehirleyenlerden hesap sormayanlar da böylece tarihi , dini ve milli büyük sorumluluk ve vebal altına gireceklerini asla unutmamalıdırlar.

Attila ALPAY
Yeşilay Çorum Şube Başkanı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
alkolizm, alkolİzm, gençliğimizsosyal, genÇlİĞİmİzsosyal, makaledir, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Nuri Genç'in cenazesinde sosyal mesafe hiçe sayıldı! Görüntüler sosyal medyada yayıldı NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 25 Ocak 2021 21:08
Sosyal fobi belirtileri: Sosyal Anksiyete Bozukluğu nedir? Sosyal fobi tedavisi nasıl olur? Sanem Sağlık Köşesi 0 26 Ekim 2018 17:15
Aöf 3. Sınıf Sosyal Politika - Sosyal Politikaların Türkiye Konu Özeti Violent AÖF ders notlari 0 16 Şubat 2014 14:55
Aöf 3. Sınıf Sosyal Politika - Sosyal Politikaların Tarihsel Gelişimi Konu Özeti Violent AÖF ders notlari 0 16 Şubat 2014 14:55
Sosyal Psikoloji 4.Ünite: Sosyal Etki Ve Sosyal Güç YapraK AÖF ders notlari 0 21 Haziran 2012 10:54