21 Eylül 2014, 15:50 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Etimek Tatlısı Yeni açılan bölümdeki ilk konu benden olsun Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Çok beğendiğim yapımı çok kolay ve pratik bir tatlıdır. - 12 adet tuzsuz etimek Şerbeti için:
1,5 su bardağı şekeri(eğer karamel kıvamını seviyorsanız) koyulaşıncaya kadar tencerede kavuruyoruz, sonrasında 2 su bardağı su ekliyoruz, resimdeki gibi bir görüntü olabiliyor am akaynadıkça şeker eriyor. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Etimekleri tepsiye diziyoruz ve kaynayan şerbeti, sıcak olarak üzerine döküyoruz. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. 1 litre sütün içine vanilya ve tereyağ hariç tüm muhallebi malzemelerini ekledim ve iyice çırptıktan sonra kaynayana kadar karıştırarak muhallebiyi hazırladım. Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. tereyağı ilave ederek 2-3 dk kadar daha karıştırdım ve ocağı kapattım. Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzelttim. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Krem şantiyi tatlının üzerine dökmeden önce iyice soğuması için tatlıyı beklemeye aldım. Eğer muhallebinin soğumasını beklemezseniz krem şanti eriyerek kötü bir görüntü oluşturur bu nedenle soğuduğundan emin olmadan krem şantiyi eklemeyin. Soğuyan tatlının üzerine 1 su bardağı süt ile hazırladığım krem şantiyi hazırlayarak sürdüm. Üzerini streç film ile kapatarak buz dolabına kaldırdım. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu tatlıyı bir gün buzdolabından beklettikten sonra servis etmelisiniz.Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz, ben çikolata sosunu tercih ettim.Afiyet olsun Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | |
|
Etiketler |
etimek, tatlısı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Muhallebili Etimek Tatlısı | oneofgirl | Tatlılar | 0 | 02 Ağustos 2013 17:44 |
Diyet Etimek Tatlısı | Zen | Diyet Tarifleri | 0 | 19 Kasım 2012 14:40 |
Vişneli Etimek Tatlısı (reçelden) | Zen | Tatlılar | 0 | 03 Kasım 2012 20:11 |
Diyet Etimek Tatlısı | Ay | Pastalar | 5 | 02 Ekim 2010 18:16 |
Etimek Tatlısı | Kralice | Tatlılar | 1 | 12 Mart 2009 06:59 |