![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimiçi # Forum Dedesi # ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Dedecan'ın "Koni Keki" tarçınlı NOT & Cep telim olmadığı için 1/1 aynı şekil emsalini gönderiyorum yapanlara afiyet olsun... Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: Fazladan maya-şeker-kabartma tozu eritip kabardıktan sonra 1 fincan toz şeker katıp üstünü temiz bir bezle örtüp 20 dk daha bekleyip iyice mayalıyoruz (BENİM İBCADIM) Kuru Maya - Kabartma tozu - 1 su bardak ılık süt - 3 fincan toz şeker - Yarım su bardağı sıvı yağ - 5 tatlı kaşık tarçın (1i mayanın üstüne) 3 su bardak (Aldığı kadar) elenmiş buğday unu 1 paket vanilya (İsteğe göre 150-200 gr. ceviz içi) katabilirsiniz.. Süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır. Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir. Kıvamına göre un miktarını ayarlayın. Malzemeler bir kez daha mikserle karıştırılıp içerisine ceviz ve tarçın ilave edilir. Tahta bir kaşıkla son kez karıştırılır. Kullanılacak kek kabı yağlandıktan sonra karışım kaba alınır. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir. İlk yarım saat fırının kapağını açmayınız ki kekiniz daha güzel kabarsın. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Fırından aldığımız keki kalıptan daha kolay çıkartmak için soğumaya bırakalım. Yeterince soğumadan çıkartmaya çalışırsanız kekiniz parçalanabilir. Soğuyan keki kalıptan rahatça çıkartalım. NOT & isteğe göre üzerine pudra şeker veya Hindistan cevizi serpebilirsiniz daha güzel görünür bence.. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Son şekli böyle yapabilirseniz.. AFİYETLER.. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!! Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | |
| ![]() |
![]() | #2 |
Çevrimdışı ~ This is Konyalı.. ~ ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Dedecan'ın "Koni Keki" tarçınlı Sen bu marifetle ekran karşısında çıkan tarifcilere taş çıkartırsın dedem Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |
| ![]() |
![]() | #3 |
Çevrimiçi ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Dedecan'ın "Koni Keki" tarçınlı vay hemso, Super gorunuyor, Bugun kekler tarifler ile gozumuz acildi Bunlarin yanina kahve iyi gider Bende kahve tarifi verim 😅 Emeginiz saglik
__________________ Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum ! Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma. Sen daima dalgalanacaksın Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |
| ![]() |
![]() | #4 |
Çevrimiçi ![]() ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Dedecan'ın "Koni Keki" tarçınlı Güzel görünüyor amaaa tarifte maya var eğer yanlışlıkla yazılmadıysa karbonat mı olacaktı yoksa o @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________ I suffered, I learned, I changed.. |
| ![]() |
![]() | #6 | ||||
Çevrimiçi # Forum Dedesi # ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Dedecan'ın "Koni Keki" tarçınlı
Bu nette olmayan benim kendi icatlarımdan birisi zaten maya poğaça gibi uzun beklemiyor sadece 5-6 dk. bilirsin toz şeker mayayı kabartır içinde k.tozu + tarçında ekle bak nasıl balon gibi anladınmı + Bu maddeler hep toz hamuru uçurur sen bunu dene aynen beğenmezsen bana gönder emi ... Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu resimdekinin aynısını bu tarifle yaptım fazladan içinde kuru üzüm kalanı 1-1 aynı sade rengi biraz açık oda fırın ısısında olabilir.. Hatta üst kat komşumada verdim maya kattımı bilmiyordu ama çok sevdi.. Sen dene pişman olmazsın.. Bende daha ne gün ışığı görmeyen tarifler var bilen bilir... Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!! Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | ||||
| ![]() |
![]() | #7 | ||||
Çevrimiçi ![]() ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Dedecan'ın "Koni Keki" tarçınlı
Eline sağlık güzel görünüyor
__________________ I suffered, I learned, I changed.. | ||||
| ![]() |
![]() | #9 |
Çevrimiçi ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Dedecan'ın "Koni Keki" tarçınlı İlginç bi tarif Malzemeleri okuyunca mayayı görünce şaşırdım. Espri yapıyor sandım. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Aslında mantıklı yok kek kabardı mı kabarmadı mı derdine son. Ayrıca üst komşunla paylaşmanda hoş olmuş. Görüntü güzel. Denemek lazım. Emeğine sağlık.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ |
| ![]() |
![]() | #10 | ||||
Çevrimiçi # Forum Dedesi # ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Dedecan'ın "Koni Keki" tarçınlı
Yahu kabarmak ne demek sen bana güven hele fırında 3 dk. fazla duursa uzay zeplini gibi uçar amann haa Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. azami 20-22 dk pişmesi başka kekler gibi 45-50 dk bırakmayın.. Beatrice dediğim gibi hele bir aynısı deneyin beğenmeyen bana yollasın kargo-kek malzemeleri bütün masrafı vereceğim keki ben yiyecem rahat olun da.. Hatta 1 yapan haftada en az 3-4 kere markete un almaya gider o derece enfes, bide makarnam var ama betarice şimdi bu niye tatlı der yazınca haha ... 😁👍
__________________ Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!! Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | ||||
| ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |