IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Missy
  • 1 Post By Dedecan61

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Aralık 2022, 14:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Papağanlar Hakkında Genel Bilgiler




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Psittacidae ailesinin üyesi olan papağanlar çok farklı renklerde çok farklı büyüklüklerde olabilmektedir. Ama tüm papağanlar için karakteristik olan ortak özellik sahip oldukları kıvrık ve keskin kavisli güçlü gagalarıdır. Öyle ki oldukça güçlü olan gagalarını tırmanmak için ayak gibi kullanabilirler.

Ayrıca ayak yapısı da çok karakteristiktir. İki arkada, iki önde olacak şekilde dört parmağının olması papağanları, diğer türlerden ayıran bir özelliktir. Ayaklarının bu yapısı yiyeceklerini kolayca kavramasını sağlar ve ayrıca papağanlar, yemek için ayaklarını el gibi kullanabilen tek kuş türüdür.

Papağanlar, eşsiz ve göz alıcı parlak renkleri, insan veya hayvan sesi dahil olmak üzere pek çok sesi taklit edebilme yetenekleri ile çok eski dönemlerden beri insanların ilgisini çekmiş ve kafes kuşu olarak papağan kafesi içerisinde beslenmiştir. Papağanların ses telleri yoktur ancak Syrinks olarak bilinen ses organları bulunmaktadır.

Her Papağan Cinsi Konuşma Yeteneğine Sahip Değildir
Tüm papağan türlerinde konuşma yeteneği aynı derecede gelişmemiştir. Gri papağan olarak da bilinen Jako papağanı, papağan cinsleri arasında en iyi konuşma yeteneğine sahip olan papağan cinsidir. Papağan türleri ve bunlara bağlı olan alt gruptaki tüm türlerin büyüklükleri, renkleri ve hatta konuşma yetenekleri farklılık gösterebilmektedir.

Göz alıcı renklere sahip papağanların dişi ve erkekleri birbirine çok benzer ve dış görünümlerinden cinsiyet ayırımı yapmak mümkün değildir. Bu duruma istisna olan tek papağan türü Eclectus papağanıdır. Bu türün dişileri siyah gagalı, kırmızı başlı, vücudu mavi ve kırmızı renkte, erkekleri ise alev gibi görünen sarı kırmızı gagalı, gövdesi ise yeşil renklidir.

Papağanlar zeki kuşlardır ve eğitilebilirler. Erken yaşlardan itibaren eğitime başlandığı takdirde pek çok akrobatik hareketler, kelimeler, hatta telefon numarası dahi öğretilebilir. Bu papağanların taklit yeteneği ile değil, öğrenebilme yeteneği ile ilgilidir. Afrika Gri Papağanının 200 kelimeye kadar öğrenip konuşabildiği, hatta durum değerlendirmesi yapabildiği ve kelimeleri ilişkilendirdiği bilinmektedir. Bazı uzmanlar bu papağanın 4 veya 5 yaşında bir çocuğun zekasına sahip olduğunu düşünmektedir.

Hareketli ve oyuncu bir yapıya sahip olan papağanlar özellikle, kemirebilecekleri oyuncakları severler. Bu eylemler sırasında izlenen papağanların çoğunlukla sol ayaklarını kullandığı gözlemlenmiştir. Genel tercihleri çoğunlukla bu yönde olsa da, papağanlar her iki ayağını da aktif olarak kullanabilirler.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
süresi de türlerine göre değişiklik göstermekle birlikte genellikle 24 ile 28 gün arasındadır. Yavrular yumurtadan çıktıktan sonra, hem dişi hem de erkek papağan yavruların beslenmesinde görev yapsa da yavruyu bekleyen genellikle anne papağandır.

Çok ince bir tüy tabakası ile doğan yavrular, yaklaşık iki hafta kadar göremez. Tüyler üçüncü haftadan sonra çıkmaya başlar. Bir papağanın yetişkinliğe geçiş süresi, papağan türlerine göre değişkenlik gösterse de, ortalama 2 ile 4 yaş arasındadır.
Papağanlar otçul olarak beslenseler bile, bir çok papağan türünün ayrıca böcek de yediği bilinmektedir

Papağanların doğal yaşamlarında tohumlar, tahıllar, çekirdekler, meyve ve bitki özleri ile otçul bir yaşam sürerler. Ancak bunun yanı sıra bir çok papağan türünün böceklerle de beslendiği bilinmektedir.

Görmek isteyebilirsiniz: Papağan yemleri

Papağanların tüyleri bakterilere karşı doğal bir korunma aracıdır. Papağanlar Psittacofulvins adı verilen ve bakterilere karşı direnç gösteren bir pigment salgılar. Sadece papağanların ürettiği bu pigment, papağanların tüylerine renk vermekle kalmaz aynı zamanda antibakteriyel etkide gösterir.

Tüm dünya ülkelerinde keyifle evcil hayvan olarak beslenen papağanların, Hindistan da evde tutulması yasaktır.

Konuşabilmesi ve zeki olmasının yanı sıra, uzun yaşam süresine de sahip olan papağanlar, bu özellikleri nedeniyle evcil hayvan olarak daha fazla tercih edilmiştir. Genel olarak küçük papağan türleri 15 – 20 yıl, orta boy türler 25 – 30 yıl, büyük papağanlar ise 60 ile 100 yıl arası yaşayabilmektedir.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Alt 21 Aralık 2022, 14:42   #2
Çevrimiçi
# Forum Dedesi #
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Papağanlar Hakkında Genel Bilgiler




Güzel yaratıklar vesselam renkleri yeter zaten.. İnsandan fazla yaşayan türleride vardır...

__________________
Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!!
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ConferenceRoom 2.1 Hakkında Genel Bilgiler Goemon Conference Room (CR) 1938 10 Temmuz 2015 03:47
Kireç Hakkında Genel Bilgiler Lcia Kimya 0 27 Kasım 2014 23:42
Talmud Hakkında Genel Bilgiler Elysian Musevilik 0 25 Haziran 2014 12:20
Oruç Hakkında Genel Bilgiler Liaaa İslamiyet 0 21 Mart 2012 14:17
Kilis Hakkında Genel Bilgiler Ecrin Güneydoğu Anadolu Bölgesi 0 04 Eylül 2011 13:50