IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Beatrice
  • 1 Post By Missy

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Aralık 2022, 12:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
16 Süs Balığı Çeşitleri




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

1. Lepistes Balığı
Süs balığı çeşitleri listemizin ilk sırasında lepistes var. Lepistes balıkları evde rahatlıkla bakılabilen bir süs balığı türüdür. Bu balık türünün gerçek yaşam alanı Güney Amerika Kıtası’dır. Bu balık çeşidi ekolojik koşullara ve yeni çevresel faktörlere çok kısa sürede alışan ve hızlı uyum sağlayabilen bir balık türü olduğu için ev ortamına da çok çabuk alışabilmesi onu en çok tercih edilen süs balıkları kategorisine sokmaktadır.

Lepistes balıkları yaklaşık 19 litrelik 25-28 derece aralığında, sert ve kireçli bir suda rahatlıkla yaşayabileceklerdir. Bu balık çeşidinin anlaşamadığı balıklar sadece Xiphophorus ve Melek Balığı türleridir. Örneğin melek balığı ve lepistes balığına aynı anda bakmak istiyorsanız, onlara farklı yaşam alanları sağlamanız, dolayısıyla farklı akvaryum satın almanız gerekir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

2. Kavgacı Siyam Balığı
Süs balığı çeşitleri arasında yer alan bu balık, direkt olarak beta cinsine dahildir. Kavgacı Siyam Balıklarının beta çeşidi diğer balıklarla yaşaması gerekir ve en çok bu şekilde rahat edecektir. Akvaryumda en çok tercih edilen süs balığı türlerinden biridir.

Kavgacı Siyam Balığı mücadeleci bir ruha sahiptir ve bulunduğu yerde üstünlük sağlamak ister. Bu sebeple kendisi gibi beta cinsi bir balıkla yaşaması daha sağlıklı olacaktır. Boyut olarak yaklaşık en fazla 7 cm boyutlarına kadar uzayabilmektedirler. Akvaryumlarındaki suyun ortalama olarak 24-30 derecelik bir ısıda olması gerekmektedir. İdeal su sıcaklığını akvaryum dereceleri ile ölçebilirsiniz. Bu tür balığın en güzel örneği ise tül kuyruğuyla ilgi gören kavgacı siyam balıklarıdır.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
3. Kristal Köpekbalığı
Bu köpekbalığı cinsinin diğer bir adı da gümüş köpekbalığıdır. Kristal köpekbalığı da akvaryumda yaşayabilen en güzel süs balığı çeşitleri arasındadır. Bu tür balıkların bakımı diğer süs balıklarına göre biraz daha zahmetlidir. Kristal köpekbalıkları yaklaşık olarak 300 litrelik bir suda yaşamlarını sürdürürler.
Buna ek olarak akvaryumlarının da yüksekliği yaklaşık olarak 35 santimetre olmalıdır. Yaşadıkları suyun sıcaklığı ortalama 23-29 derece aralığında olmalıdır. Akvaryumlarına alacağınız bir akvaryum ısıtıcı ve soğutucu ile yaşadıkları suyu ideal sıcaklığa getirebilirsiniz. Bu balık çeşidi hepçildir ve hem etle hem de otla beslenmektedir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
4. Melek Balığı
Melek balıkları akvaryum balıkları arasında en güzel görüntüye sahip olanlardan biridir. Bu süs balığı türünün asıl yaşam alanı Güney Amerika bölgesidir. Sakinliği ve dinginliği seven bir türdür. Neredeyse bütün balık çeşitleriyle uyum sağlayabilen bir süs balığıdır diyebiliriz. Bu kadar uyumlu ve sakin olan melek balıkları, kendinden ufak türleri acımadan yiyebilir.

Bu balıkların uysallığı kendinden küçük balıkları yemesine engel değildir. Bu sebeple eğer bir melek balığınız varsa, ondan daha küçük bir türü kesinlikle yanında yaşatmaya çalışmamalısınız. Yaşam alanlarındaki su sıcaklıkları 25-28 derece aralığında olmalıdır. Melek balığınız varsa ve uzun süre yaşamasını istiyorsanız düzenli beslemeli ve yaşam alanını kusursuz düzenlemelisiniz. Akvaryum dekorları ve bitkileri ile melek balığının yaşam alanını daha canlı ve ilgi çekici hale getirebilirsini

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
5. Discus Balığı
Süs balığı çeşitleri arasında bir diğeri de discus. Bu balık türü harika renkleriyle dikkat çekmektedir. Diskus balıkları bu kusursuz görüntüleriyle akvaryumunuzun en güzel balığı olmaya aday bir süs balığı türüdür. Harika görüntüleri ve renkleriyle kendilerine hayran bırakan bu balıkların asıl yaşam alanı Amazon nehirleridir. Süs havuzlarına alınan bu balık çeşidi genellikle diplerde yaşamayı tercih etmektedirler.

Yaşadıkları su ılık ve yumuşak olmalıdır. Suyun sıcaklığının yaklaşık 27-30 derece aralığında olması discuslar için ideal olacaktır. Akvaryumunuzdaki diğer balıklarla da sorunsuz anlaşabilecek uyumlu bir balık türüdür. Discus balıklarının beslenmesine dikkat etmemiz gereken önemli bir husus onları kendileri için özel üretilen discus yemi ile beslememiz gerektiğidir. Bu tür süs balıklarına diğer balıklarımıza verdiğimiz yemden vermememiz gerekmektedir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
6. Kılıçkuyruk Balığı
Bakımları en kolay olan balık türlerinden biridir ve kılıçkuyruk balıkları sevgi dolu bir balık çeşididir. Genellikle bu balıkların isimleri kırmızı ya da yeşil kılıçkuyruk balıkları olarak da bilinirler. Farklı ve değişik renkleri vardır. Bu süs balığı türünün asıl yaşam alanı Orta Amerika ve Kuzey Amerika bölgeleridir.

Boyutları yaklaşık olarak 6 cm olan bu balıkların erkekleri, dişilerine göre daha küçük boylarda olmaktadır. Kılıçkuyruk balıkları 26-28 derecelik bir ısıda rahatlıkla yaşayabilen tatlı su canlılarıdır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
7. Japon Balığı
Japon balığı süs balığı çeşitleri arasında neredeyse ilk akla gelen balıklardan bir tanesidir. Genellikle turuncu renklerde olan Japon balıkları oldukça hareketli ve enerjik balık türlerindendir. Yaşadıkları suyun sıcaklığı ortalama 18 ile 24 derece arası olması gereken bu balık çeşidi, kendilerine özgü bir yemle beslenmelidirler. Bu yüzden de Japon balığı bakacaksanız, onun için özel formüle edilen Japon yemi satın almanız şarttır.

Yer aldıkları akvaryum yaklaşık 10 litre olduğunda rahatlıkla yaşayabilmektedirler. Japon balıklarının ömrü de doğru bakım ve beslemeyle 7 yılı bulabilmektedir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
8. Çöpçü Balığı
Bu balık çeşidi akvaryumların temizliğini yapmalarıyla bilinmektedir fakat bu balığın akvaryumu temizlediği bilgisi tamamen yanlış bir bilgidir. Çöpçü balıkları yalnızca dibe çöken yemlerle beslenerek akvaryumdaki suyun dengesini korumaya yardımcı olurlar. Boyutları 12 santimetreye kadar uzayabilen bu süs balığının ömrü de genel olarak 7 yıldır. Eğer akvaryumunuza çöpçü balığı almak istiyorsanız en az 6 tane almanız gerektiğini de unutmamalısınız. Ayrıca, akvaryum bakım ve temizlik ürünleri ile balıklarınızın yaşam alanını daha sağlıklı hale getirebilirsiniz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
9. Sarı Prenses Balığı
Bu balık da süs balığı çeşitleri arasında en popüler olanlardan bir tanesidir. Bu türün asıl yaşam alanı Afrika’da bulunan Malavi Gölü’dür. Sarı prensesler sığ kayalıklarda yaşamayı severler ve akvaryumlara da kolayca alışabilirler. Eğer bu süs balığını beslemek istiyorsanız, akvaryumda değişik çeşitli kayalıklar ve küçük mağaralar da bulunmalıdır. Bunlar akvaryum dekorları olarak bilinmektedir.

Bu tür için gereken akvaryum su sıcaklığının 25 derece olması onlar için ideal olacağı gibi suyun pH seviyesi de 7.7 ve 8.5 aralığında olmalıdır. Akvaryum su kalitesini iyileştirmek için siz de akvaryum su düzenleyiciler edinebilirsiniz.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
10. Tetrazon Balığı
Tetrazon da süs balığı çeşitleri listesinde yer alıyor. Bu balık türünün diğer isimleri Kaplan barb ve Sumatra barbtır. Bu türün asıl yaşam alanı Borneo, Sumatra ve Endonezya sularıdır. Eğer akvaryumunuzda Tetrazon süs balığını beslemek istiyorsanız onu kesinlikle tek başına bırakmamanız gerektiğini bilmelisiniz. Tetrazon balıkları tür olarak grup halinde yaşadıkları için yalnız kaldıklarında diğer türdeki balıklarınız için bir tehdit haline gelebilir.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
11. Amano Karidesi
Bu süs balığının diğer bir adı Yosun ve Japon Karidesidir. Bu türün asıl yaşam alanı Japonya ve Tayvan bölgeleridir. Amano karidesleri yosunla beslenirler ve yaklaşık olarak 5 santimetre boylarındadırlar. Akvaryumunuzda bu tür bir süs balığı beslemek istiyorsanız suyunun 16 ile 29 derece arasında bir sıcaklıkta olması önemlidir. Ayrıca Amano Karidesi için özel balık yemi edinmeniz önemli bir detaydır

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
12. Neon Tetra Balığı
Bu balık akvaryuma ilk kez sahip olacaklar için en ideal süs balığı türlerinden biridir. Asıl yaşam alanı Amerika, Afrika ve en çok da Amazon Havzası bölgeleridir. Bu tür genellikle akarsu ve nehirlerde yaşamaktadır. Neon Tetra balıklarının su sıcaklığının 25-28 derece aralığında olmasına dikkat edilmelidir. Bu balık çeşidi eğer güzel bakarsanız ve kaliteli bir mama ile beslerseniz uzun yıllar yaşayacaktır.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
13. Plati BalığıBakımı oldukça kolay olan plati balıkları ilk kez balık besleyecekler için oldukça ideal bir süs balığı seçimi olacaktır. Bu tür balıklar uysal oldukları için diğer balık çeşitleriyle de sorunsuz anlaşabilmektedir. Doğal yaşam alanları Orta Amerika’dır. Genellikle kendisi gibi küçük balık türleriyle beraber yaşar. Boyutları 4-6 santimetre arasında olan plati, doğru şekilde bakıldığında uzun yıllar yaşamaktadır



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
14. Siyah Moli Balığı
Süs balığı çeşitleri listemizde Siyah Moli de var. Siyah Moli balıklarının akvaryumda yaşamaları oldukça kolaydır. Boyutları 3 ile 6 santimetre arasında değişen bu türler diğer balıklar ile de iyi anlaşmaktadır. Yaklaşık olarak 3 ile 5 yıl arasında yaşamaktadır. Yaşadıkları akvaryumdaki suyun sıcaklığının 21-28 derece arasında olmasına dikkat edilmelidir. Bu tür balıklar kendi türleriyle beraber yaşamayı sevdikleri için en az 6 tane alınması önerilmektedir.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
15. Makrakanta BalığıDiğer bir adı palyaço olan bu balıkların asıl yaşam alanı tropikal bölgelerdir. Tatlı su balığı olan makrakanta balıklarının en çok rastlandığı bölge Güney Doğu Asya bölgesidir. Bu balıkların yaşadığı suyun sıcaklığı ortalama 25-30 derece aralığında olmalıdır. Makrakanta hepçildir yani hem etle hem de otla beslenebilir. Bu türün davranışları biraz agresiftir. Düzgün bir şekilde beslenir ve bakılırsa 10 yıl kadar yaşayabilmektedir



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
16. Beta Balığı
Süs balığı çeşitleri söz konusu ise beta balığından da bahsetmemiz gerek. Bu balıklar muhteşem renkleri ve görüntüleriyle insanı büyüleyecek cinsten bir süs balığıdır. Bu türlerin özellikle erkek olanları çok zekidir ve mükemmel yüzgeçlere sahiptir. Diğer Beta türündeki balıklarla mücadele halindedir bu sebeple yalnızca bir adet Betayı akvaryumunuzda bulundurabilirsiniz. Ömrü ortalama olarak 2 yıldır. Akvaryumlarındaki suyun sıcaklığının 23 ile 27 derece aralığında olmasına dikkat edilmelidir.

Süs balığı çeşitleri listemizin sonuna geldik. En iyi akvaryum ürünleri ve malzemeleri için online pet shop mağazamızı ziyaret edebilirsiniz!

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Alt 20 Aralık 2022, 12:42   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 16 Süs Balığı Çeşitleri




Palyaço balığı çok tatlı değil mi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
I suffered, I learned, I changed..
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 20 Aralık 2022, 12:47   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 16 Süs Balığı Çeşitleri




Beatrice Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Palyaço balığı çok tatlı değil mi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Aynen cok tatlilar
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Turna Balığı Turna Balığı Türleri - Av Yerleri - Nerlerde Bulunur - Av Zamanları PySSyCaT Avcılık 0 05 Şubat 2016 23:17
Kırlangıç Balığı (Bey Balığı) Karadenizde Yakalandı Resimler Zen Hayvanlar Alemi 0 07 Şubat 2013 16:49
Kas Çeşitleri - Vücudumuzdaki Kas Çeşitleri Nelerdir Liaaa Ödev ve Tezler 0 13 Mart 2012 15:13
Mercan Resiflerindeki Yaşam : Melek balığı, Horozbina, Papağan Balığı KarakıZ Hayvanlar Alemi 0 03 Eylül 2011 15:31
Ciklet Balığı Çeşitleri Ruj Balıkçılık 0 09 Aralık 2010 00:50