IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Zen

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Mart 2012, 19:11   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Muhabbet Kuşu Bakımı ve Eğitimi




1. Muhabbet Kuşları Arkadaşlığı Severler

Eğer tek bir kuşa sahipseniz bir ayna mutlaka bulunmalıdır. Yalnız bir muhabbet kuşu arkadaşlığınızla eğlenecektir fakat ayna onun kendini yalnız hissetmemesini sağlar. Muhabbet kuşunuzdun ideal arkadaşlık seviyesi için ikinci bir kuş almayı iyice düşünmelisiniz. Bununla birlikte ayrı ortamlarda birçok kuşa bakmak isteyebilirsiz. Genç olduklarında muhabbet kuşları, diğer kuşlara nazaran insanlarla daha iyi bağlantılar kurarlar.

2. Çeşitli Besinler Kullanın

Pet shoplar ve birçok mağazada muhabbet kuşunuz için çok çeşitli besinler bulabilirsiniz. Tek tür yemle veya her zaman aynı yemle beslemekten kaçının çeşitli besin değerlerine ve lezzetlere sahip yemleri karıştırabilir veya arada sırada yemin markasını veya türünü değiştirebilirsiniz. Bu hususta dikkat edilecek konulardan biri de açık yemdir. Açık yemler ucuz olmalarının avantajıyla beraber kalitesiz yemlerdir. Bu sebeple hayvanınızın sağlığı açısından bu yemlerden uzak durmanızı öneririz. Uzun vadede düşündüğünüzde size çok daha büyük maliyetlere sahip sağlık problemleriyle dönebilir;

3. Muhabbet Kuşları Oyuncakları Severler

Muhabbet kuşları oyun oynamayı seven varlıklardır. Onun oynayabileceği birçok obje bulabilirsiniz. Örneğin halkalar, salıncaklar ziller ve oyuncak ayılar gibi;

Muhabbet kuşları parlak cisimlere, ses çıkaran ve gagalarıyla veya ayaklarıyla oynatabildikleri cisimlere çok düşkündürler. Yalnız verdiğiniz oyuncakların muhabbet kuşunuz tarafından yutulabilecek kadar küçük parçalara sahip olmamasına dikkat etmelisiniz. Çünkü bu oyuncak onun boğulmasına neden olabilir. Kafesi çok fazla oyuncakla doldurmayın bunun yerine oyuncakları değiştirerek çeşitlilik yaratmayı deneyin.

4. Güvenini Kazanın

Muhabbet kuşunuzla aranızda güven sağlamanız aylar alabilir. Onu eve ilk getirdiğinizde biraz utangaç olacaktır, fakat kişiliği birkaç hafta içinde ortaya çıkacaktır. Parmağınızı kuşun önüne getirerek güvenini geliştirmeyi deneyin. Bunu muhabbet kuşunuz parmağınıza zıplayana kadar her gün tekrarlayın. Bundan birkaç gün sonra ona tatlı sözlerle seslenirken nazikçe göğsünün altını okşayın. Biraz sabırla bu yolu kullanarak aranızda bir güven yaratacaksınız. Eğer muhabbet kuşunuz size güvenmekte zorlanıyorsa hiç endişelenmeyin. Eninde sonunda sizin üzerinize tırmanıyor olacak.

5. Asla Muhabbet Kuşunuzu Yakalamayın

Küçük bir muhabbet kuşu için, onu yakalayıp kavramak isteyen açık bir elden daha korkunç bir şey yoktur. Bu küçük pet hayvanını yakalayıp avucunuzun içinde zorla tuttuğunuzda aranızda bütün güveni bir anda kaybedebilirsiniz. Muhabbet kuşunuz bu tavrınızdan sonra parmağınıza çıkmayı reddederek tüm çabalarınızı boşa çıkarabilir. Onu mıncıklama içgüdünüze dayanmaya çalışın. Üstü çıkabilen bir kafes edinirseniz, onu avucunuza almadan kafesten dışarı çıkarmanız daha kolay olacaktır.

6. Muhabbet Kuşları Şarkı Söylemeyi Severler

Çok gürültü olmalarına rağmen; kendi kendilerine şarkı söyleyecekler, çığlık atacaklar, cıvıldayacaklar, fakat müzikle beraber veya sizinle beraber şarkı söylemeyi daha çok seveceklerdir. Eğer şarkı söylemeye yeteneğiniz yoksa müzik çalmayı deneyin ve nasıl tepki verdiğini görün; Eğer evde çok fazla bulunamıyorsanız, onun için bir radyoyu uygun bir ses seviyesinde açık bırakabilirsiniz.

7. Egzersiz Yaptığından Emin Olun

Kafesinin içindeyken muhabbet kuşunuzun yapabilmeği egzersiz sınırlı olacaktır. Etrafta koşturması ve uçması için düzenli olarak kafesten dışarıya çıkarılmalıdır. Fakat bunu yaparken kapıların, camların ve perdelerin kapalı olduğundan emin olmalısınız (kuşlar camı fark edemeyip çarparak kendilerine zarar verebilirler).

8. Kafesi Temiz Tutun

Temiz bir çevre sağlıklı kuşlar demektir. Bunun için pet hayvanınızın yaşadığı ortam olan kafesini her zaman temiz tutun. Böylece onu pek çok hastalığa karşı korumuş olacaksınız.

9. Doğru Tüneği Alın

Kafesler genelde alındıklarında bir kaç sıkıcı tüneğe sahiplerdir. Bunlar değiştirilmelidir çünkü kuşunuzun ihtiyaçlarını karşılamayacaktır. Tünekler (çapları) farklı ebatlarda olmadıklarında kuşunuzun ayakları doğru çalışmayacaktır. Doğal ağaç tünekleri alabileceğiniz gibi yapay olanları da alabilirsiniz. Uçları tırtıklı olan tünekler de muhabbet kuşları için oldukça uygundur.

10. Muhabbet Kuşunuzu Kuşlar İçin Güvenli Olan Bir Yerde Tutun

Muhabbet kuşları ortam ısısı 21° C'nin altına düşmediği sürece ortamı terk etmezler. Kafeslerini hava akımlarının oldu yerlere koymamanız çok önemlidir, keza pencere yanı veya klimaların yanlarına da. Mutfak da muhabbet kuşunuz için uygun bir ortam değildir. Çünkü temizleyiciler ve yemek buharı onlar için iyi değildir ve onu buzdolabının üzerine de koymamalısınız keza buzdolabının titreşimlerinden rahatsız olacaktır. Her şeye rağmen muhabbet kuşları mükemmel pet hayvanlarıdırlar. Çok fazla maliyetleri olmadıkları gibi çok fazla vaktinizi de çalmazlar. Yukarıdaki tavsiyelere uyduğunuz sürece muhabbet kuşunuz uzun ve sağlıklı bir şekilde yaşayacaktır.



Muhabbet kuşları konuşmayı öğrenebilirler ve diğer kuşların seslerini taklit edebilirler. Özellikle erkek muhabbet kuşları konuşur. O yüzden konuşma eğitimi için tek ve erkek bir kuş seçilmelidir. Muhabbet kuşları konuşma konusunda en yetenekli olan kuşlardır. Hemen her canlı renkte bulunabilen muhabbet kuşları çok erken dönemlerde sahiplenildiğinde konuşma yetenekleri çok güçlüdür. Kuş, sahibine alıştıktan sonra, yavaş yavaş ders verir gibi ve sabırla değişik kelimeler öğretmeye başlanır.

Konuşma öğretilecek olan kuşun 2-3 aylık olmasına dikkat edilmelidir. Kuş, bakıcısına güven duyarak parmak üzerine çıkmaya başlayınca, konuşma derslerine başlanabilir. Küçük yaştan alıştırıldığında bir kaç kelimeyi sıralayabilir, basit melodileri taklit edebilirler. Belirli sesleri hafızalarına alarak sonradan kullanabilirler, konuşabilmelerinin en önemli nedeni budur. Öncellikle kuşa bir isim bulunarak o isimle hitap edilmelidir. Kuşa konuşma öğretmek için en uygun zaman, akşama doğru, güneş battıktan sonraki saatlerdir. Konuşma öğretmekteki en önemli unsur sabırlı olmaktır. Öğretilmek istenen sözcükler defalarca tekrar edilmelidir. Yaklaşık iki hafta sonunda, kuşun bazı kelime veya cümleleri öğrenip tekrarladığı görülecektir. Üçüncü sene sonunda kuşun öğrenmesi sürer ve yaklaşık 100 kelime öğrenebilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
bakımı, eğitimi, kuşu, muhabbet, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Muhabbet Kuşu Konuşturma Eğitimi Nasıl Yapılır? Risque Evcil Hayvanlar 1 27 Nisan 2023 14:42
Muhabbet Kuşu Bakımı Ve Tırnak Kesimi Risque Evcil Hayvanlar 0 27 Ağustos 2020 11:46
Muhabbet Kuşu Yavrusunun Bakımı Zen Hayvanlar Alemi 0 02 Mart 2012 19:11
Muhabbet Kuşu Eğitimi Ezgi Hayvanlar Alemi 0 07 Kasım 2011 17:33
muhabbet kuşu yumurta bakımı hakkında bilgi Bozkurt- Hayvanlar Alemi 0 28 Temmuz 2011 20:19