26 Mart 2020, 17:57 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Şipşak Kremalı Poğaça Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Şipşak Kremalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 3 su bardağı un 1 paket krema(200 ml) 1 adet yumurta beyazı(sarısı üzerilerine sürülecek) 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir) 1 çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı çörek otu Şipşak Kremalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır? Bir kabın içerisinde, yumurta beyazı ile birlikte tuzu çırpın. Sıvı yağ, krema ve kabartma tozunuzu da bu kaba ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Unu azar azar ilave ederek yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurda mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayın ve pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Poğaçaların üzerilerine çok hafif bastırın. Yumurta sarısını fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürün ve çörek otu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar, yaklaşık 40 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarın ve 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edin ve sevdiklerinizle paylaşın | |
|
26 Mart 2020, 18:13 | #2 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Şipşak Kremalı Poğaça Tarifi @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık Canım Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
|
Etiketler |
hamur isi tarifleri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Maydanozlu Poğaça Tarifi | yeSa | Hamur İşleri | 1 | 26 Mart 2020 18:11 |
Dereotlu Poğaça Tarifi | yeSa | Hamur İşleri | 0 | 26 Mart 2020 16:39 |
Kolay Poğaça Tarifi | Lcia | Hamur İşleri | 0 | 20 Ocak 2015 18:17 |
Kıymalı Poğaça Tarifi | Dilara | Hamur İşleri | 0 | 23 Nisan 2010 13:17 |
Şipşak Poğaça | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 26 Aralık 2009 05:06 |