26 Mart 2020, 17:44 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Mayasız Sütlü Poğaça Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Mayasız Sütlü Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 3/4 su bardağı ılık süt 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı 1/2 çay bardağı sıvı yağ 2 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz 3 - 3,5 su bardağı un Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı çörek otu Mayasız Sütlü Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır? Un hariç poğaçanın hamuru için ihtiyacınız olan tüm malzemeleri bir kabın içerisine aktarıp güzelce karıştırın. Ardından üzerine azar azar un ilavesinde bulunarak ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın ve elinizle güzelce yuvarlayın. Dilerseniz bu aşamada içlerine peynir, zeytin vb. malzemeler de ilave edebilirsiniz. Ardından yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın. Üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. Çörek otu serpin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin. Üzeri hafif kızarınca fırından alın ve oda sıcaklığında ılımaya bırakın. Poğaçalarınız ılıyınca servis edin. Afiyetler olsun! | |
|
26 Mart 2020, 18:11 | #2 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Mayasız Sütlü Poğaça Tarifi @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık Canım Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
|
Etiketler |
hamur isi tarifleri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tam Ölçülü Mayasız Poğaça Tarifi | yeSa | Hamur İşleri | 1 | 26 Mart 2020 18:11 |
Mayasız: Kolay Poğaça Tarifi | yeSa | Hamur İşleri | 0 | 26 Mart 2020 16:57 |
Mayasız yumuşacık poğaça tarif | Feronia | Hamur İşleri | 0 | 08 Şubat 2019 12:53 |
Sütlü Poğaça Tarifleri | Violent | Hamur İşleri | 0 | 18 Haziran 2013 20:27 |
Sütlü Yumuşak Poğaça | AnqeL | Hamur İşleri | 0 | 20 Haziran 2012 10:33 |