IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

4Beğeni(ler)
  • 2 Post By Hesna
  • 2 Post By eiffel65

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 26 Haziran 2019, 11:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kaytaz böreği (Antakya)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kaytaz böreği (Antakya) tarifi için malzemeler

Hamuru için

2.5 su bardağı ılık su
6 su bardağı un
1.5 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri sürmek için

1.5-2 çay bardağı zeytinyağı

Kaytaz böreği (Antakya) iç harcı için

300 g yağsız kıyma
2 adet soğan
2 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı çam fıstığı
Tuz
Karabiber

Kaytaz böreği (Antakya) Nasıl Yapılır

Kabukları soyulmuş domatesleri çok küçük doğrayın. Soğanları ve maydanozu robotta çekin. Domatesleri, kıymayı, soğanları, maydonozu, salçayı, nar ekşisini, zeytinyağını, çam fıstığını, tuzu ve karabiberi bir kapta karıştırın. Harcınız sulu ise suyunu süzün.
Yoğurma kabına 2.5 su bardağı ılık su koyun. İçine şeker ve kuru mayayı ekleyip karıştırın. Maya eriyince üzerine tuzu ekleyin. Unu eleyerek azar azar ilave edin. Hamur iki katına çıkana kadar kabarmasını bekleyin. Hamur kabardıktan sonra havasını almak için bir kez daha yoğurun (Eğer hamur elinize çok yapışıyorsa hafif un serperek yoğurma işlemini yapın).
Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. Kasedeki zeytinyağına elinizi batırıp hamuru elinizle açarak inceltin. Pasta tabağı büyüklüğünde olana kadar elinizi yağlayarak açın. Hamurun iki kenarından ortaya doğru büzerek kendi etrafında gül gibi sarın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Hamurların ortasını elinizle bastırarak çukurlaştırın ve ortasına kıymalı harçtan bir yemek kaşığı dolusu koyun. Kenarlarına fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Hafif ılındıktan sonra servis yapın.

__________________
~ P .İ .R ~
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Alt 26 Haziran 2019, 11:39   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kaytaz böreği (Antakya)




Bizim cantik gibi

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 26 Haziran 2019, 11:42   #3
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kaytaz böreği (Antakya)




Hesna Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bizim cantik gibi

Kesinlikle haklısın @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Kuleden Merkeze Selam Olsun Herkese
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
antakya, böreği, hamur, işleri, kaytaz, nasıl, tarifi, yapılır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Antakya Kuşatması Zen Tarih 0 14 Mayıs 2014 17:31
Antakya'dan Son Gelismeler Bahtiyar IF Ekstra 0 14 Temmuz 2013 21:00
Kaytaz Böreği Violent Hamur İşleri 0 14 Haziran 2012 16:35