26 Haziran 2019, 11:38 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kaytaz böreği (Antakya) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kaytaz böreği (Antakya) tarifi için malzemeler Hamuru için 2.5 su bardağı ılık su 6 su bardağı un 1.5 yemek kaşığı kuru maya 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz Üzeri sürmek için 1.5-2 çay bardağı zeytinyağı Kaytaz böreği (Antakya) iç harcı için 300 g yağsız kıyma 2 adet soğan 2 adet domates 1 tatlı kaşığı biber salçası 2 yemek kaşığı nar ekşisi 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı çam fıstığı Tuz Karabiber Kaytaz böreği (Antakya) Nasıl Yapılır Kabukları soyulmuş domatesleri çok küçük doğrayın. Soğanları ve maydanozu robotta çekin. Domatesleri, kıymayı, soğanları, maydonozu, salçayı, nar ekşisini, zeytinyağını, çam fıstığını, tuzu ve karabiberi bir kapta karıştırın. Harcınız sulu ise suyunu süzün. Yoğurma kabına 2.5 su bardağı ılık su koyun. İçine şeker ve kuru mayayı ekleyip karıştırın. Maya eriyince üzerine tuzu ekleyin. Unu eleyerek azar azar ilave edin. Hamur iki katına çıkana kadar kabarmasını bekleyin. Hamur kabardıktan sonra havasını almak için bir kez daha yoğurun (Eğer hamur elinize çok yapışıyorsa hafif un serperek yoğurma işlemini yapın). Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. Kasedeki zeytinyağına elinizi batırıp hamuru elinizle açarak inceltin. Pasta tabağı büyüklüğünde olana kadar elinizi yağlayarak açın. Hamurun iki kenarından ortaya doğru büzerek kendi etrafında gül gibi sarın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Hamurların ortasını elinizle bastırarak çukurlaştırın ve ortasına kıymalı harçtan bir yemek kaşığı dolusu koyun. Kenarlarına fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Hafif ılındıktan sonra servis yapın.
__________________ ~ P .İ .R ~ | |
|
26 Haziran 2019, 11:42 | #3 | ||||
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Kaytaz böreği (Antakya)
Kesinlikle haklısın @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Kuleden Merkeze Selam Olsun Herkese | ||||
|
Etiketler |
antakya, böreği, hamur, işleri, kaytaz, nasıl, tarifi, yapılır |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Antakya Kuşatması | Zen | Tarih | 0 | 14 Mayıs 2014 17:31 |
Antakya'dan Son Gelismeler | Bahtiyar | IF Ekstra | 0 | 14 Temmuz 2013 21:00 |
Kaytaz Böreği | Violent | Hamur İşleri | 0 | 14 Haziran 2012 16:35 |