IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Feronia

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 07 Ağustos 2018, 08:01   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pastane poğaçası tarifi: Gerçek pastane poğaçasının sırrı ile puf puf poğaçalar nasıl yapılır?




Pastane poğaçası tarifi: Gerçek pastane poğaçasının sırrı ile puf puf poğaçalar nasıl yapılır?


Pastane poğaçasına bayılıyor ama evinizde yaptığınız yiyeceklere daha çok güveniyorsanız hakiki pastane poğaçası için harika bir tarifimiz var. Kabarıp yumuşacık olan bu pastane poğaçaları, mahlep ile tatlandırılarak mutfağınızın güvencesinde kahvaltı sofralarını süsler. Peki hakiki pastane poğaçası nasıl yapılır?

Pastane poğaçası

Pastane poğaçalarını ev poğaçalarından ayıran bir sır vardır. İki poğaçayı tadan herkes bunu anlayabilir. Gerçek pastane poğaçasının sırrı içindeki mahleptir ve katı yağdır. Mahlep ile hakiki pastane poğaçasına en yakın tadı elde edersiniz. Poğaça yaparken bir diğer önemli konu mayadır. Mayanın tam olarak çözülmesi ve kabarma işleminin tarifdeki gibi olması gerekiyor. Yumuşak poğaça yaparken mayanın yeterince kabarması için oda sıcaklığının çok düşük olmaması ve sütün ılık kullanılması da önemlidir.

Öte yandan poğaçalar karbonhidrat içerdiği için tokluk hissiniz kısa süreli olur. Kullanacağınız yağ miktarını fazla tutmak tadı olumlu etkilediği gibi azaltmak da sağlığınız açısından fayda sağlayacaktır. İşte gerçek pastane poğaçası tarifi

PASTANE POĞAÇASI KAÇ KALORİDİR?

Pastane poğaçalarının yağ oranı oldukça yüksektir. Ortala bir pastane poğaçasının kalorisi 235 kcal'dır. Ayrıca poğaça yediğiniz de çabuk acıkacağınızı da unutmayın.


PASTANE POĞAÇASI TARİFİ

Malzemeleri;

1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket yaş maya
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
2 çorba kaşığı şeker
Aldığı kadar Un

Nasıl yapılır?

Ilık süt ile mayayı açın yani karıştırın. Tüm malzemeleriniz oda sıcaklığında olmalıdır. Sıvıyağ ekleyip karıştırmayı sürdürün. 1 yumurta, mahlep, şeker, tuz ve unu ekleyip yoğurun. Hamurunuz yumuşak olacak o nedenle unu azar azar ekleyin. Hamurunuzun yoğrulma işlemi bitince 1 saat kabarması için dinlenmeye bırakınç Hamurunuz bir saatin sonunda 2 katı kadar kaabrmış olmalı. Hamurunuz kabarında yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yuvarlak şekiller vererek dizin. 10 dakika tepside bekledip biraz daha kabardıktan sonra Üzerine bir yumurta sarısını sürün. Fırında üzeri kızarıp biraz daha kabaracak. Şekil verirken poğaçaların arasında boşlukları buna göre ayarlayın. Poğaçanızı sıcak sıcak ikram edebilrisiniz. Afiyet olsun...

Haberturk

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
pastane poğaçası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mayasız Yumuşak Pastane Poğaçası Tarifi Elysian İF'den Özgün Tarifler 0 28 Kasım 2014 09:22
Çörek Otlu Pastane Kurabiyesi Tarifi (Resimli) Violent Hamur İşleri 0 22 Kasım 2014 18:40