![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Lokumlu Poğaça Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler Hamur için: 200 gram oda sıcaklığında tereyağı 1 kahve fincanı mısıryağı 2 adet yumurta Yarım limonun suyu 1 kahve fincanı su 1 kahve fincanı pudraşekeri 1 çay kaşığı karbonat Bir tutam tuz Aldığı kadar un İçi için: 500 gram çifte kavrulmuş lokum Üzerine: Pudraşekeri Lokumlu Poğaça Yapılışı Tereyağı, mısıryağı, yumurta, limon suyu, su, pudraşekeri, karbonat ve tuzu yoğurma kabına alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde açın. Ortasına ikişer adet lokum koyun ve iki ucu üst üste gelecek şekilde kapatın. Hamur ve lokum bitene kadar işleme devam edin. Poğaçaları fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve üzerine elenmiş pudraşekeri serpin Alinti..
__________________ Meğer candan öte bir can daha varmış.. Ve onun adı evlatmış.. Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
lokumlu poğaça nasıl yapılır, lokumlu poğaça tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Lokumlu Kurabiye | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 26 Aralık 2009 05:44 |