![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Ağzı Açık Poğaça Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Hamuru için: 200 gram oda sıcaklığında margarin veya tereyağı Yarım çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı yoğurt 1 adet yumurtanın sarısı 1 çay kaşığı mahlep 1 çay kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un İçi için: 250 gram beyaz peynir Yarım demet maydanoz 1 adet yumurta (akını ve sarısını ayırın) Karabiber Ağzı Açık Poğaça Yapılışı MARGARİN veya tereyağı, sıvıyağ, yoğurt, yumurta sarısı, mahlep ve tuzu karıştırın. Kabartma tozu ve unu ilave edip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek, 10 dakika dinlendirin. Diğer tarafta içi için, beyaz peyniri rendeleyip, içine ince kıyılmış maydanoz, yumurta akı ve karabiber katıp, karıştırın. Dinlenmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın. Bezeyi avuç içinde açıp, içine iç harçtan koyun ve ortası hafif açık kalacak şekilde kapatın. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. Yağlanmış tepsiye dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın. sofra | |
| ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ağzı Açık Böreği | AngeL | Hamur İşleri | 0 | 04 Ekim 2014 16:53 |
Ağzı Açık Ayran Delisi Atasözünün Anlamı ve Açıklaması | Amelia | Atasözleri ve Deyimler | 0 | 02 Temmuz 2014 17:58 |
Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi | Seyra | Hamur İşleri | 0 | 01 Haziran 2014 13:08 |
Doktorların ağzı bir karış açık kaldı | Lucifer | Haber Arşivi | 0 | 17 Haziran 2010 15:01 |
Kıymalı Poğaça Tarifi | Dilara | Hamur İşleri | 0 | 23 Nisan 2010 13:17 |