25 Haziran 2014, 10:26 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Arnavut Mantısı Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 3 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz Biraz su İçine: 2 çorba kaşığı kıyma 1 adet soğan Tuz, karabiber Sos için: Yarım kg yoğurt 4 diş sarmısak 1/4 paket margarin l 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber l Yarım demet maydanoz Arnavut Mantısı Yapılışı ÖNCELİKLE unu derin bir kaba alıp, ortasını açın. Tuz ve su ile börek hamuru kıvamında bir hamur yapın. Hamuru 30 dakika dinlendirin. Kıymayı, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber ile köfte yoğurur gibi yoğurun. Hamuru ince olacak biçimde açın. Açılan hamurdan iri kareler kesin. Hazırladığınız kıymalı harcı, hamurların bir kenarına koyup, ikiye katlayın ve tepsiye dizin. Üzerleri kızarana dek orta ısılı fırında pişirin. Fırından alıp, sıcakken üzerine dövülmüş sarmısakla karıştırdığınız yoğurdu dökün. Kırmızıbiberi margarinde yakıp, mantının üzerine gezdirin. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın. sofra | |
|
Etiketler |
arnavut, arnavut mantısı, hamur işleri, mantı tarifleri, mantılar, mantısı, resimli tarifler, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Piruhi Mantısı Tarifi | Elysian | Hamur İşleri | 0 | 25 Haziran 2014 10:24 |
Yağ Mantısı Tarifi | Elysian | Hamur İşleri | 0 | 25 Haziran 2014 10:08 |
Yoğurtlu Köy Mantısı Tarifi | Elysian | Hamur İşleri | 0 | 25 Haziran 2014 09:45 |
Adana İşi Arnavut Ciğeri Tarifi | oneofgirl | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Temmuz 2013 18:18 |
Arnavut Ciğeri - Tarifi | Sevda | Et Yemekleri | 0 | 22 Mart 2011 12:14 |