03 Mayıs 2014, 10:38 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Aşureli Tart Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler Hamur için: 150 gram tereyağı 1 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı pudraşekeri 1 çay bardağı buzlu su 2 su bardağı un 1 çorba kaşığı buğday nişastası 1 çay bardağı toz antepfıstığı Bir tutam tuz İçine: 2 paket hazır aşure karışımı 3.5 su bardağı süt Dondurma Aşureli Tart Yapılışı DERİN bir kaba tereyağı, yoğurt, pudraşekeri ve tuz koyup karıştırın. Unu, nişastayı, toz antepfıstığını ilave edin. Yoğurup, gerekirse soğuk su ekleyin. Tart kalıbını iyice yağlayın. Yoğurduğunuz hamuru tart kalıbı büyüklüğünde açıp, kalıbın içine yayın. 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Bu arada aşureyi, ambalaj üzerindeki tarife göre hazırlayın (poşetin tamamını 3.5 su bardağı süte ilave edin. Orta ateşte karıştırarak 20 dakika kaynatın). Soğumaya bırakın. Fırından aldığınız tart soğuyunca, üzerine aşureyi yayın. Dondurma ile birlikte servis yapın. (sofra) | |
|
Etiketler |
aşureli, tarifi, tart |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yer Fıstıklı Tart Tarifi | Ezgi | Tatlılar | 0 | 21 Nisan 2014 22:36 |
Frambuazlı Kalp Tart Tarifi | coquettishness | Tatlılar | 0 | 18 Kasım 2013 23:40 |
Kuru İncirli Tart Tarifi | Violent | Pastalar | 0 | 27 Eylül 2012 15:32 |
Bademli ve Kakaolu Tart Bisküvi Tarifi | Violent | Pastalar | 0 | 15 Haziran 2012 16:01 |
Amerikan Mutfağı - Frambuazlı Tart Tarifi | Sevda | Tatlılar | 0 | 13 Şubat 2012 23:34 |