24 Mayıs 2013, 20:27
|
#1 |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Peynirli Bisküvi Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Haşhaşlı,peynirli bisküviler gün davetleriniz ve beş çaylarınız için oldukça iyi bir tuzlu seçenek. Malzemeler,- 150 gr tereyağı
- 3 kahve fincanı un gr un
- 150 gr rendelenmiş parmesan peyniri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı soğuk su
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
Yapılışı,- Tereyağı, un, peynir, tuz ve karabiberi mutfak robotunda 1-2 dakika karıştırın.
- Karışımınıza soğuk su ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Hamur yoğurmaya uygun bir tezgâhın üzerini unlayın ve elde ettiğiniz hamuru burada yoğurun.
- Hamura uzun ince bir silindir şekli verin ve hamuru streç folyoya sarın.
- Hamurunuzu 1 saat derin dondurucuda ve ardından 1 saat de buzdolabında bekletin.
- Yumurtanın sarısını ve beyazını bir arada hafifçe çırpın ve fırçayla hamurun her tarafına sürün.
- Hamur rulonuzu döndürerek üzerine bolca haşhaş tohumu serpiştirin.
- Hamurunuzu 1 parmak kalınlığında dilimleyip aralıklı olarak yağlı kâğıt serili tepsiye dizin.
- Tepsiyi 30-35 dakika buzdolabında beklettikten sonra 180 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun. |
| |