24 Mayıs 2013, 20:19 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Paçanga Böreği Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. 1 paket klasik pastırma 1,5 su bardağı rende kaşar 2 yemek kaşığı labne peynir 1 kase doğranmış yeşil biber 3 adet yufka 50 gr.margarin 2 çay bardağı su 1 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı zeytinyağı susam ve çörek otu Yufkaları 8 eşit üçgen parçaya bölüyoruz. Margarini eritiyoruz üzerine suyu ilave ediyoruz ve biraz kaynatıyoruz. Labne peyniri ve rende kaşarı karıştırıyoruz. Üçgen yufkanın üzerine yağlı suyu bir fırça yardımıyla sürüyoruz. Bir dilim pastırma,bir tatlı kaşığı peynir ve bir tatlı kaşığı doğranmış yeşil biberi yufkanın geniş tarafına koyup sigara böreği gibi sarıyoruz. Yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizdiğimiz böreklerin üzerine iki yemek kaşığı zeytinyağı ile çırpılmış yumurta sarısını sürüyoruz. Susam ve çörek otunu da serpiyoruz. 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişiriyoruz. | |
|
Etiketler |
pacanga |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kol Böreği | N999 | Hamur İşleri | 0 | 04 Mart 2012 14:47 |
Kahvaltılık Paçanga Böreği Nasıl Yapılır | Liaaa | Hamur İşleri | 0 | 24 Şubat 2012 17:41 |
Kars böreği | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 10 Ocak 2011 17:21 |
Çin Böreği | Afrodit | Hamur İşleri | 0 | 26 Ekim 2010 13:09 |
Fırında Paçanga | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 26 Aralık 2009 05:03 |