IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

4Beğeni(ler)
  • 2 Post By Liaaa
  • 1 Post By BoNCuK
  • 1 Post By Redkid

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 20 Ekim 2012, 14:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ördek Soslu Krep Börek





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MALZEMELER

Krep için

•500 ml süt
•250 gram un
•40 gram tereyağı
•4 adet yumurta
•Tuz

Ördek sos için

•600 gram sebze suyuyla haşlanmış ördek budu eti
•300 gram sebze suyuyla haşlanmış ve derisi alınmamış ördek göğüs eti
•80 gram bresaola (roastbeef füme)
•Havuç
•Kereviz
•Soğan
•Portakal
•Tereyağı
•Beyaz sek şarap
•Sebze suyu
•Sızma zeytinyağı
•Tuz, Karabiber

İç dolgu ve süsleme için

•500 gram hazır beşamel sos
•Rendelenmiş parmesan
•peyniri

HAZIRLANIŞI

•Krep için (1 gün önceden hazırlayın.) yumurtaları, un ve bir tutam tuzla karıştırın. Sütü karışıma yavaşça ilave edip devamlı karıştırın. Krep karışımına erittiğiniz tereyağını ekleyin. Yapışmaz yüzeyli tavaya her defasında 1 kepçe krep karışımından ekleyerek 15 adet ince krep pişirin.
•Ördek sos için (1 gün önceden hazırlayın.) ördek budu eti ve ördek göğüs etini derisinden ayırıp çok ince doğrayın. Tencereye çok ince doğranmış bresaola (veya roastbeef füme) ve doğranmış sebzeleri (havuç, kereviz ve soğan) aktarıp zeytinyağıyla soteleyin. 5 dakika sonra doğranmış portakal kabuğunu ekleyip 5 dakika soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. 1 su bardağı şarap ve 500 ml sebze suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 75 dakika pişirin.
•24 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbına tereyağı sürün. İçine ve kenarlarına hazırladığınız krebi (3-4 adet) yerleştirip ördek sosu aktarın. Üzerine krep yerleştirip ördek sos, beşamel ve rendelenmiş parmesan peyniri serpin. Son katı kreple kapatın. Tereyağı sürün. Isıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Pişme süresinin 10. dakikasında kalıbı folyoyla kaplayıp üzerinin yanmasını önleyin. Fırından çıkarttıktan sonra kalıbın içinde dinlendirin. Servis yapmadan birkaç dakika önce kalıptan çıkartın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Alt 20 Ekim 2012, 14:45   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ördek Soslu Krep Börek




cok Cesaretli bi menüye benzioyr
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
güzel görünüyor ama ne bilim ba$liga baktigimda denemem sanirim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
zaten ördek etini sevmiyorum Sakiz gibi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 20 Ekim 2012, 14:45   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ördek Soslu Krep Börek




abbaaoow, yahu su tariflere foto eklemeseniz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


canimiz cekiyo öyle bakip kaliyoruz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
börek, krep, soslu, Ördek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sahurluk Krep Börek KoJiRo Hamur İşleri 0 23 Mart 2024 16:04
Vişne Portakal Soslu Krep BuYuCu Tatlılar 0 03 Temmuz 2012 11:42
Beşamel Soslu Sebzeli Krep Violent Sebze Yemekleri 0 13 Haziran 2012 21:04
Krep Börek N999 Hamur İşleri 1 28 Ocak 2012 08:28
Çikolata soslu kakaolu krep YapraK Hamur İşleri 0 11 Ocak 2010 19:09