15 Eylül 2012, 13:06 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Pırasalı Börek Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler, Hamuru için, 3 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı sıvıyağ Yeteri kadar su Harcı için, 500 gram pırasa 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı sıvıyağ Yarım çay bardağı sıcak su Damak tadınız göre tuz Üzeri için, 1 adet yumurta sarısı Hazırlanışı, Yoğurma kabına hamuru için gerekli malzemeleri alın. Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar su ekleyip yoğurun. Hamurun dinlenmesi için üzerine nemli bez örtüp bekletin. Pırasa ve kuru soğanı incecik doğrayın. Tavaya sıvıyağ alıp kızdırın, üzerine pırasa ve soğanı ekleyin. Orta dereceli ateşte 5 dakika kavurun. Sıcak su ve tuzu ilave edip karıştırın. Tavanın kapağını kapatıp sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Pişen harcı ocaktan indirip soğuması için bekletin. Dinlenmiş hamuru elma büyüklüğünde bezelere ayırın. Her bir bezeyi orta kalınlıkta merdane yardımıyla açın. Açtığınız hamurun ortasına 1 yemek kaşığı pırasalı harç koyun. Bohça şeklinde kapatın. Hamur ve harç bitene kadar işlemi tekrarlayın. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ | |
|
Etiketler |
börek, pırasalı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Pırasalı Peynirli Börek | Sarya | Hamur İşleri | 0 | 05 Ocak 2023 14:54 |
Pırasalı Börek | NurSima | Hamur İşleri | 2 | 11 Ocak 2021 20:08 |
Kaşarlı Pırasalı Börek | Tanem | Yemek Tarifleri | 4 | 05 Şubat 2019 17:26 |
Pırasalı kiş | Ebru | Tatlılar | 0 | 15 Mart 2016 17:38 |
Pırasalı Mısırlı Pide - Pırasalı Mısırlı Pide Tarifi | Liaaa | Hamur İşleri | 0 | 04 Temmuz 2012 15:36 |