06 Temmuz 2012, 18:17 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Osmanlı Mantısı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Güzel bir mantı tarifi, Osmanlı mantısı. Malzemeler: 1 adet büyük baş soğan 500 gr. Köftelik kıyma 1 tutam karabiber 1 tutam pul biber 1 yemek kaşığı tuz 500 gr. Hamur Hazırlanışı: Bir kap içerisine eti koyun, üzerine soğanı rendeleyin. 1 tutam karabiber, pul biber ve tuzu ekleyerek iyice yoğurun. Hamuru merdane ile açın. Kat kat dizerek kesin. Parmağınız yardımıyla eti hamura ekleyerek hamuru uçlarından kapatın. Kaynar suya atın. Pişince süzerek servis tabağına alın. Üzerine yoğurt dökerek yağda kızdırılmış biberi sos olarak gezdirin. Mantı servise hazır. Afiyet olsun... | |
|
Etiketler |
mantısı, osmanlı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Patates Mantısı | Letisya | Dünya Mutfakları | 0 | 22 Kasım 2013 12:47 |
Boşnak Mantısı | Violent | Yöresel Yemekler | 5 | 11 Haziran 2012 19:09 |
çorum mantısı | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ekim 2010 08:48 |
Bilecik mantısı | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Ekim 2010 12:50 |
Patlıcan Mantısı | YapraK | Salatalar Mezeler | 0 | 27 Eylül 2009 05:09 |