IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 2 Post By AnqeL

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 22 Nisan 2012, 23:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kolay Açma Tarifleri Resimli




Kolay Açma Tarifleri ,


Resimli Kolay Açma Tarifleri ,


Açma

MALZEMELER:
3 su bardağı süt
1 yemek kaşıgı kuru maya
2 yemek kaşıgı şeker
1 tatlı kaşıgı tuz
1 su bardagı sıvı yag
alabidigine un .

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yapılışı:
Sütü bi kabın içerisine alıp ılık hale gelene kadar ısıtalım ısınan sütün içine mayayı atıp karıştırın başka bir kabın içerisine şekeri, tuzu ,sıvı yagı koyalım sonrada ılıyan mayalı… sütüde içine boşaltıp karıştırın elimizle sonra yavaş yavaş un ekleyelim açmanın hamuru gayet yumuşak olacak. ele biraz yapışır haldeyken hamuru yogurmayı bırakabilirsiniz sütlü ve yaglı olan hamur kendini çabukça toplayacaktır agzı kapalı kilitli bi kapta yaparsanız hamurunuz yarım saat olmadan kabaracaktır çabukça küçük bi kabın içine koyulan az bir miktar sıvı yagla elinizi yaglayarak hamuru alıp istediginiz şekili verin 200 dereceli fırında pişrin herkesin ayıla bayıla yediği çok yumuşak pufudik açma tarifini sizlerle paylaşmak istedim afiyet olsun …



ZEYTİNLİ AÇMA

MALZEMELER:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı kadar tuz
1 paket yaş maya
1 adet yumurta
alabildiğince un

İç harcı için gerekli malzemeler:
Siyah zeytin
Yeşil zeytin
125 gram margarin

Üzeri için gerekli malzemeler:

1 adet yumurtanın sarısı

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yapılışı:
Bir karıştırma kabının içerisine sütü ve sıvı yağı dökün. Sonra bir suda mayayı eritip onuda üzerine ilave edin. Elde ettiğiniz karışımı güzelce karıştırdıktan sonra yumurta akını, tuzu, toz şekeri ve unu da ilave ediyoruz. Hazırladığımız hamuru yarım saat dinlendiriyoruz. Dinlendirdikten sonra hamurdan portakal büyüklüğü ile eşit orantılı parçalar koparın. Yumuşattığınız margarini bu parçaların üzerine dağıtıp elinizle güzelce açın. Açtığınız hamurların içine minik minik doğradığınız zeytinleri ekleyin. Hamuru kapatıp rulo şeklinde sarın. Her ruloyu eliniz yardımıyla uzatın ve uzattıktan sonra ikiye bölerek şekillendirin. Yumurta sarısını güzelce sürdükten sonra daha önce 200 derecede ısıttığınız fırının içerisinde tepsi ile pişirin.


Peynirli Açma


Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
3/4 kahve fincanı şeker
1 çay kaşığı mahlep
1 paket kuru hamur mayası tuz alabildiği kadar un
İsteğe bağlı olarak peynir veya haşlanıp ezilmiş baharatlı patates (sade de yapabilirsiniz.) çörekotu

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yapılışı:
Öncelikle sıvı malzemeleri yoğurma kabımıza alıyoruz. Mayayı da içine ekleyip eritiyoruz. Daha sonra tuzunu,mahlebi ve ununu ekliyoruz. Unu yavaş yavaş ekleyin. Yumuşak bir hamur kıvamında olmalı. Hazırladığımız hamurun üzerini örtüp sıcak bir yerde mayalanması için bırakıyoruz. Yaklaşık 40 dakika sonra mayasını almış oluyor. Kontrol ettiğinizde hamur iki katına çıkmışsa mayasını almış demektir.
Mayalanan hamurumuzu parçalara ayırıyoruz. Yuvarlak şekilde bastırıp ortalarına iç malzemesini koyduktan sonra elimizle bükerek şerit halinde uzatıp resimdeki gibi şekiller veriyoruz. Daha farklı da yapabilirsiniz. Üzerlerine yumurta sarısı,1 çay kaşığı pudra şekeri ve 2 yemek kaşığı sıvıyağ karışımını sürüyoruz. ve çörekotu serpiyoruz. 15-20 dakika tepside, tepsi mayasını alması için bekletiyoruz. (Mutlaka) 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında üstleri kızarana dek pişiriyoruz.
Afiyet olsun...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
acma, kolay, resimli, tarifleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kolay Ve Ekonomik Yemek Tarifleri AnqeL Makarnalar Pilavlar 0 15 Haziran 2012 01:23
Kolay Tuzlu Kurabiye Tarifleri AnqeL Hamur İşleri 0 12 Haziran 2012 11:13
Kolay Lezzetli Pasta Tarifleri AnqeL Pastalar 0 22 Mayıs 2012 22:19
Kolay Ama Lezzetli Pasta Tarifleri AnqeL Pastalar 0 12 Mayıs 2012 23:58
Resimli Kebap Tarifleri AnqeL Kebaplar Köfteler 0 29 Mart 2012 22:04