04 Nisan 2012, 13:46 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Paskalya Çöreği Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 42 gram yaş maya 400 gram ılık süt 350 gram toz şeker 4 yumurta (Birinin sarısı üzerine sürmek için ayırın.) 250 gram tereyağı 1 kilo un 6 gram damla sakızı 4-5 gram mahlep Üzeri için file badem Hazırlanışı: İlk önce damla sakızını havanda 1 çay kaşığı toz şeker ile dövün. Sütü ılıtın. Mayayı elinizle ufalayarak ekleyin.Toz şekeri ekleyin. 4-5 dakika bekletin. Bir kasede yumurtaları iyice çırpın. Tereyağını eritin ve ılıtın. Köpüren mayalı karışıma, yumurtaları ve tereyağını ekleyin. Damla sakızı, mahlep ve elediğiniz unu ekleyin. Unu yavaş yavaş ekleyin.Yumuşacık bir hamur elde edene değin yoğurun. Hamurun üzerini örtün ve 1 saat kadar bekletin. Hamur iki katına ulaşınca, küçük bezelere ayırın. Üç uzun şerit oluşturun. Bu şeritlerden örgü yapın ve iki ucunu birleştirin. Böylece ufak örgü çörekler elde edin. Üzerine yumurta sarısını biraz sulandırarak sürün. File badem serpin. Bu halde 1 saat kadar daha dinlendirin. Fırını ısıtın. 180 derecede 35-40 dakika pişirin. | |
|
Etiketler |
Çöreği, paskalya |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ay Çöreği | Sarya | EylulFM Paylaşım | 0 | 05 Haziran 2023 14:47 |
Eskişehir çöreği | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ekim 2010 13:50 |
çeç çöreği (çankırı) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ekim 2010 08:35 |
Amasya çöreği | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 12:44 |
Paskalya Çöreği | Kralice | Hamur İşleri | 1 | 12 Mart 2009 18:42 |