IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By N999

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 25 Mart 2012, 02:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ekmek Hamurlu Kıymalı Pide





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

500 gr un
1 + 1/4 su bardağı süt
Yarım paket yaş veya kuru maya
1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz

İç malzeme için

1 soğan
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
500 gr kıyma
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
2 çorba kaşığı kırmızı tozbiber

Üzeri için

1 yumurtanın akı
1 kahve fincanı susam

Hazırlanışı

Maydanozu temizleyip kıyın. İç malzemeyi hazırlamak için, soğanı soyup kıyın. İki kaşık tereyağını tavada eritip soğanı 1 dakika kavurun. Kıymayı ilave edip suyunu çekinceye kadar 5-6 dakika daha kavurun. Tuz, maydanoz ve baharatı ekleyin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Hamur için, yaş maya kullanıyorsanız, 2 çorba kaşığı ılık suda eritin. Kuru maya kullanıyorsanız (granül), eritmenize gerek kalmadan doğrudan una ekleyebilirsiniz. Unu büyük ve kapaklı bir hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp hamur malzemelerini ilave edin. Ele yapışmayan, katı ve pürüzsüz bir hamur elde edince kadar yoğurun. Hamur yoğurma kabının kapağını kapatıp buzdolabında 1.5 saat bekletin.

Hamuru, 50’şer gramlık parçalara bölün. Hamur parçalarının her birini elinizin içinde yuvarlayarak bezeler hazırlayın. Oklava ya da merdane yardımıyla, un serpilmiş tezgah üzerinde yarım santim kalınlığında açın. Üzerine iç malzemeden ekleyin. İstediğiniz şekli vererek kapatın. Malzemeler bitinceye kadar işleme devam edin.

Hazırladığınız hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Fırını 100 derecede ısıtıp kapatın. Tepsiyi ılık fırına yerleştirin. Fırının kapağını kapatıp 45 dakika mayalanmaya bırakın. Tepsiyi fırından çıkarıp bu kez fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.

Yumurta akını fırçayla böreklerin üzerine sürüp susam serpiştirin. Börekleri önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
ekmek, hamurlu, kıymalı, pide


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yumurtalı Ve Kıymalı Pide meLanie Hamur İşleri 5 14 Mayıs 2024 10:32
Kıymalı Puf Pide Lcia Hamur İşleri 0 20 Ocak 2015 18:18
Kıymalı Kapalı Pide oneofgirl Hamur İşleri 0 13 Ağustos 2013 15:54
Kebap(kıymalı Pide Kebabı) YapraK Kebaplar Köfteler 0 26 Aralık 2009 07:20