![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Ay Poğaçası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: Yarım su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 4 su bardağı un 2 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 8 yemek kaşığı tereyağı 1 paket instant maya Hazırlanması: Ekmek makinesinde yapıyorsanız suyu ve sütü kaba alın. Üzerini unla kapatın. Farklı kenarlara tuz ve şekeri serpin. Tereyağını küçük küçük kesip gelişi güzel serpin. Unun ortasını açıp mayayı dökün ve hamur modunda yaklaşık 1 saat çalıştırın. Elde yapıyorsanız unu ve instant mayayı karıştırın, şeker ve tuzu ekleyin, su ve sütü ilave edin. En son yağı ekleyip yoğurun ve 45 dakika mayalayın. (yaş maya ve kuru maya ile de yapabilirsiniz.) Hamur hazır olunca hafif unlanmış bir tezgaha alın. İki bezeye bölün. Her bezeyi önce elinizle sonra merdane ile açın. Pizza dilimi şeklinde 12 dilime kesip sarın, toplam 24 poğaça elde edin. Bu halde 20 dakika daha bekletin (ya da benim gibi akşamdan yapıp üzerini örtüp buzdolabının en alt rafında bir gece bekletin, dolaba koyacaksanız çıkarınca fırına koymadan oda sıcaklığına getirin.) 1 yemek kaşığı tereyağını eritin, poğaçaların üzerine sürün. Önceden ısınmış 200C fırında 12-18 dakika pişirin. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
ay, poğaçası |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Pucce (İtalyan poğaçası) | CORDON BLEU | Dünya Mutfakları | 0 | 03 Eylül 2020 21:03 |
Pastane Poğaçası Tarifi | yeSa | Hamur İşleri | 0 | 26 Mart 2020 16:47 |
Venedik Poğaçası | Sarya | Hamur İşleri | 0 | 10 Ocak 2020 21:18 |
Karaköy Poğaçası | PySSyCaT | Hamur İşleri | 0 | 30 Nisan 2017 15:20 |
Urfa poğaçası (şanlıurfa) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 22:30 |