Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
Hamuru için:
3-4 su bardağı un
1 su bardağı el yakmayacak sıcaklıkta su
1 yemek kaşığı tozmaya
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için:
2 yemek kaşığı dolusu domates salçası
1er tatlı kaşığı kekik, reyhan, arzuya göre biberiye
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay bardağı su
Üstüne:
1 buçuk 2 su bardağı arası rendelenmiş mozarella veya kaşar peyniri
7-8 adet kiraz domatesi veya 4-5 tane ufak boy domates
2 adet çarliston biberi
Yapılışı:
Hamuru yapmak için sıcak suyu hamur yoğuracağınız kaba alıp üzerine mayayı serpiştirin. Tozşekeride serpiştirip aktif hale gelip kabarması için 5 dakika bekletin.
3 su bardağı un, tuz ve zeytinyağını ilave edip orta yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ilavesiyle yoğurun.
4-5 dakika daha özdeşleşip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğormaya devam edin. Yuvarlak şekil verip üstünü nemli bir bezle örterek mayalanması için 45 dakika kadar bekletin.
Sosu için gerekli tüm malzemeleri bir kasede karıştırın. Sürülebilecek cıvık bir kıvam için gerekli ise biraz daha su ilavesiyle sosu hazır hale getirin.
Hamuru merdane ile 1 cm kalınlıkta açıp hafif yağlanmış ve irmik serpiştirilmiş yuvarlak tepsiye yerleştirin.
Üzerine sosunu sürüp rendelenmiş peynirle kaplayın.
Domatesleri ve biberleri halka alka dilimleyip yerleştirin.
Üzerlerine biraz zaytinyağı gezdirip 200C dereceli fırında altı üstü kızarıp pişene kadar tutup sıcak olarak servis yapın.