24 Ocak 2012, 03:44 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1) | kuşbaşılı pide tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 1,5 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz 20 gr.yaşmaya Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı) İçine: 400 gr.kuşbaşı kuzu eti 3 adet domates 3 adet sivribiber 2 yemek kaşığı tereyağı 1\2 tatlı kaşığı tuz 1\2 tatlı kaşığı karabiber Üzerine : 1 adet yumurta sarısı Yapılışı: Mayayı ılık suda eritin. Unu ve tuzu ekleyip yoğurun, yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini örtüp 30 dakika kabarmaya bırakın. Tereyağını tavada eritin ve eti ekleyin, suyunu çekinceye kadar kavurun. Domates ve biberleri doğrayıp ete ekleyin. Baharatları da ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin. Hamuru 2 dakika daha yoğurun ve 2 parçaya ayırın. Merdane ile oval şekilde açıp iç malzemeyi hamurların üzerine yayın ve kenarlarını katlayıp yumurta sarısı sürün. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. | |
|
Etiketler |
kuşbaşılı, pide, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Peynirli Pide Tarifi | Funda | Hamur İşleri | 0 | 01 Mayıs 2018 20:55 |
Sakızlı Pide Kadayıfı Tarifi | Cappy | Hamur İşleri | 0 | 02 Şubat 2015 13:41 |
Pembe Pide Tarifi | Elysian | Hamur İşleri | 0 | 13 Haziran 2014 07:44 |
Tahinli pide tarifi | AnqeL | Hamur İşleri | 0 | 02 Şubat 2012 02:08 |
Pırasalı Pide Tarifi | Sevda | Hamur İşleri | 0 | 16 Kasım 2011 05:31 |