27 Aralık 2011, 21:51 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Çıtır Börek Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Çıtır Börek Malzemeler: 4 adet yufka 100 gram margarin(Sıvı yağ isteyen suya 1 çay bardağı yağ eklesin) 1.5 su bardağı su İçi için: Beyaz peynir Üstü için: Yumurta Çörek otu Susam Hazırlanışı: Tavada margarin eritilip içine su ilave edilir.Tezgaha serilen yufkaya yağlı su kaşık yardımıyla dökülüp ıslatılır.Diğer yufka üstüne yayılır. Sigara böreğinde olduğu gibi üçgen elde edecek şekilde kesilir. Sigara böreğinden daha büyük şekilde sarılır.Tepsiye dizilen börekler yağlı su ile ıslatılır kalan su üstüne dökülür.Çırpılmış yumurta sürülüp susam veya çörek otu serpilir. 200 derecede suyunu çekip kızarana kadar pişirilir.Yağını çekmesin diye piştikten hemen sonra servis tabağına alın. Not;Turbo fırın dışındakiler suyun yarısını döksünler. Turbo fırın börekleri kuruttuğu için turbo kullananlar suyun tamamını döksün. Afiyet olsun.. Alıntılar | |
|
Etiketler |
cıtır |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Patatesli Çıtır Börek (İster Buzluğa At İster Pişir Ye) | KoJiRo | Hamur İşleri | 0 | 23 Mart 2024 16:03 |
Midye Börek (Çıtır Çıtır) | NurSima | Hamur İşleri | 0 | 11 Ocak 2021 20:10 |
Hazır Yufka İle Çıtır Çıtır Kruvasan Börek | Beatrice | Yemek Tarifleri | 0 | 06 Mart 2018 09:49 |
Patatesli Çıtır Börek | oneofgirl | Hamur İşleri | 5 | 23 Ekim 2013 00:03 |
Elmalı Çıtır Börek | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 15 Şubat 2010 22:23 |