15 Kasım 2008, 22:04 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Açma Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler; 1.5 Kibrit kutusu kadar yaş maya 3 Tatlı kaşığı tozşeker Yarım su bardağı ılık su 1 Adet yumurta 1 Çay bardağı sıvıyağ 1 Çay bardağı yoğurt 1 Çay bardağı süt 100 gr margarin Aldığı kadar un Tuz Üzerine serpmek için çörekotu Hamurun dinlendirilme süresi : Yaklaşık 1-2 saat Hazırlanışı; Maya, şeker ve ılık suyu küçük bir kasede karıştırın. Maya göz göz açıncaya kadar yaklaşık 10 dakika bekletin. Yumurtanın sarısını ayırıp, akını eritilmiş margarinle karıştırın. Sıvıyağ, yoğurt, süt ve tuz ilave edip karıştırın. Aldığı kadar un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin. Üzerine nemli bez örtüp ılık ortamda 1-2 saat kabarması için bekletin. Bu sürenin sonunda hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp açma şeklini verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizip 15-20 dakika daha dinlendirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. 180 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık olarak servis yapın. Afiyet Olsun... | |
|
26 Temmuz 2012, 18:38 | #3 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Açma - Açma Tarifleri Açma Tarifleri. MALZEMELER: 3 su bardağı süt 1 yemek kaşıgı kuru maya 2 yemek kaşıgı şeker 1 tatlı kaşıgı tuz 1 su bardagı sıvı yag alabidigine un . [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Sütü bi kabın içerisine alıp ılık hale gelene kadar ısıtalım ısınan sütün içine mayayı atıp karıştırın başka bir kabın içerisine şekeri, tuzu ,sıvı yagı koyalım sonrada ılıyan mayalı… sütüde içine boşaltıp karıştırın elimizle sonra yavaş yavaş un ekleyelim açmanın hamuru gayet yumuşak olacak. ele biraz yapışır haldeyken hamuru yogurmayı bırakabilirsiniz sütlü ve yaglı olan hamur kendini çabukça toplayacaktır agzı kapalı kilitli bi kapta yaparsanız hamurunuz yarım saat olmadan kabaracaktır çabukça küçük bi kabın içine koyulan az bir miktar sıvı yagla elinizi yaglayarak hamuru alıp istediginiz şekili verin 200 dereceli fırında pişrin herkesin ayıla bayıla yediği çok yumuşak pufudik açma tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Afiyet olsun … Alıntı |
|
Etiketler |
acma |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ban acma | Darnasus | mIRC Scripting Sorunları | 1 | 25 Haziran 2013 15:20 |
ban açma | sniper | mIRC Scripting Sorunları | 2 | 16 Ekim 2008 18:58 |
Ban Açma | BeLaLim | mIRC Scripting Sorunları | 1 | 28 Şubat 2007 10:47 |
Acil Yardım Shh Da shell Hesabi açma Veya Pleskde Shell İrc hesabı açma | MySQL | Servisler | 1 | 13 Temmuz 2006 11:11 |