IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

3Beğeni(ler)
  • 1 Post By Kralice
  • 1 Post By YapraK
  • 1 Post By Sevda

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 15 Kasım 2008, 22:04   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Açma






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler;

1.5 Kibrit kutusu kadar yaş maya
3 Tatlı kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı ılık su
1 Adet yumurta
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay bardağı süt
100 gr margarin
Aldığı kadar un
Tuz
Üzerine serpmek için çörekotu

Hamurun dinlendirilme süresi : Yaklaşık 1-2 saat

Hazırlanışı;

Maya, şeker ve ılık suyu küçük bir kasede karıştırın.
Maya göz göz açıncaya kadar yaklaşık 10 dakika bekletin.
Yumurtanın sarısını ayırıp, akını eritilmiş margarinle karıştırın.
Sıvıyağ, yoğurt, süt ve tuz ilave edip karıştırın.
Aldığı kadar un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin.
Üzerine nemli bez örtüp ılık ortamda 1-2 saat kabarması için bekletin.
Bu sürenin sonunda hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp açma şeklini verin.
Yağlanmış fırın tepsisine dizip 15-20 dakika daha dinlendirin.
Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.
180 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Ilık olarak servis yapın.



Afiyet Olsun...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Alt 12 Mart 2009, 18:43   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Açma




Açmayı çok severim : )

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 26 Temmuz 2012, 18:38   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Açma - Açma Tarifleri





Açma Tarifleri.

MALZEMELER
:

3 su bardağı süt
1 yemek kaşıgı kuru maya
2 yemek kaşıgı şeker
1 tatlı kaşıgı tuz
1 su bardagı sıvı yag
alabidigine un .


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Sütü bi kabın içerisine alıp ılık hale gelene kadar ısıtalım ısınan sütün içine mayayı atıp karıştırın başka bir kabın içerisine şekeri, tuzu ,sıvı yagı koyalım sonrada ılıyan mayalı… sütüde içine boşaltıp karıştırın elimizle sonra yavaş yavaş un ekleyelim açmanın hamuru gayet yumuşak olacak. ele biraz yapışır haldeyken hamuru yogurmayı bırakabilirsiniz sütlü ve yaglı olan hamur kendini çabukça toplayacaktır agzı kapalı kilitli bi kapta yaparsanız hamurunuz yarım saat olmadan kabaracaktır çabukça küçük bi kabın içine koyulan az bir miktar sıvı yagla elinizi yaglayarak hamuru alıp istediginiz şekili verin 200 dereceli fırında pişrin herkesin ayıla bayıla yediği çok yumuşak pufudik açma tarifini sizlerle paylaşmak istedim.
Afiyet olsun …


Alıntı




 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
acma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ban acma Darnasus mIRC Scripting Sorunları 1 25 Haziran 2013 15:20
ban açma sniper mIRC Scripting Sorunları 2 16 Ekim 2008 18:58
Ban Açma BeLaLim mIRC Scripting Sorunları 1 28 Şubat 2007 10:47
Acil Yardım Shh Da shell Hesabi açma Veya Pleskde Shell İrc hesabı açma MySQL Servisler 1 13 Temmuz 2006 11:11