27 Haziran 2015, 11:59 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Fındıkta Rekolte Tahmin Çalışması Başladı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Türkiye’deki fındık üretim alanlarında 2015 yılı için rekolte tahmin çalışmalarına başlandı. Türkiye’deki fındık üretim alanlarında 2015 yılı için rekolte tahmin çalışmalarına başlandı. Örnek bahçelerde fındık ağacı ve çotanaklar sayılıyor. Çalışmaya, bu uygulamanın yapıldığı yerlerdeki tarım müdürlüklerinden, ziraat odalarından borsalardan ve Giresun Fındık Araştırma İstasyonu'ndan yetkililer, tarım danışmanları ve temsilciler katılıyor. 20 gün boyunca yapılacak çalışmalarda 14 il ve 94 ilçede 508 bahçe gezilerek çotanak ve dal sayımı yapılacak. Türkiye İhracatçılar Birliği, oluşturduğu komisyonla 2015 Mart ayı başında, 2015 yılı için fındıkta karanfil sayımı gerçekleştirmişti. Türkiye İhracatçılar Birliği’nin karanfil sayımı raporunun açıklanmasında ise; Doğu Karadeniz Bölgesinde 513 bin 406 hektar alanda yapılan çalışmalar neticesinde 459 bin 344 kilo tahmini fındık beklenildiği belirtilmişti. Raporda “Artvin’de 5 bin 275 kilo, Rize’de bin 441 kilo, Trabzon’da 54 bin 445 kilo, Giresun’da 91 bin 533 kilo, Ordu’da 214 bin 837 kilo, Samsun’da 91 bin 463 kilo ve Gümüşhane 350 kilo olmak üzere toplamda 459 bin 344 kilo fındık olması tahmin ediliyor.” denilmişti. Fındığın ilk olma anındaki çiçeğe karanfil denilirken fındığın kabuğunun oluştuktan sonraki evresine ise çotanak deniliyor. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________ Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük. | |
|
Etiketler |
başladı, Çalışması, fındıkta, rekolte, tahmin |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sayı Tahmin (v2) | aSi | C ve C++ | 0 | 17 Şubat 2012 23:41 |