⚠️ Güvenlik nedeniyle tüm kullanıcı şifreleri sıfırlanmıştır. Lütfen buraya tıklayarak yeni şifre talep ediniz.
IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By yaSmin

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Mayıs 2014, 11:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yumurta atan liselilere hapis!




Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) 2 yıl önce düzenlenen bir toplantıya katılan ÖSYM Başkanı Prof.Dr.Ali Demir'i protesto için toplantının yapıldığı binaya yumurta atan 4 lise öğrencisine 3'er ay 10 gün hapis cezası verildi, 9 üniversite öğrencisi ise açılan kamu davasında beraat etti

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

OMÜ’de 2012 yılında düzenlenen bir toplantıya katılan ÖSYM Başkanı Prof.Dr.Ali Demir’i protesto için toplantının yapıldığı binaya yumurta atan 4’ü liseli toplam 13 öğrenciye, kamu davası açıldı. Çocuk Mahkemesi’nde, görevli kamu memuruna mukavemet suçundan yargılanan 4 lise öğrencisine geçen yıl 3’er ay 10 gün hapis cezası verildi. Daha sonra bu ceza ertelendi. Ayrıca haklarında kamu malına zarar verme ve görevi yaptırmama suçlarından dava açılan 9 üniversite öğrencisinin davası da Asliye Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlandı. Mahkeme sanıklar hakkındaki iddialarla ilgili her türlü şüpheden uzak, somut delil elde edilememesini gerekçe göstererek öğrencilerin beraatına karar verdi.
Mahkemenin karar metninde olay yerinde yapılan eylemlerin, başından itibaren emniyet görevlileri tarafından kameraya alınıp fotoğrafladığını belirtilerek, "Öğrencilerin ellerinde dövizler ile slogan attıkları, bunun haricinde müştekilere yönelik müştekilerin görevlerini yapmasını engelleyecek nitelikte direndiklerine ve kamu binalarını kirletmek amacı ile yumurta attıklarına dair herhangi bir görüntü kaydı ve belgenin bulunmadığı, sanıkların sayısının birkaç katı miktarda olan özel güvenlik görevlileri tarafından oturmakta olan sanıkların etrafı sarılıp zorla tıka basa bir araca bindirildikleri, sanıkların kamu malına zarar verme kastıyla yumurta atarak kirlettikleri ve bindirdikleri aracın camına zarar verme kastıyla hareket edip kamu görevlilerine görevlerini yerine getirmelerini engelleme kastıyla etkin bir şekilde direndiklerine dair cezalandırılmalarına yeter nitelikte her türlü şüpheden uzak somut delililerin elde edilememesi nedeniyle beraatlerine karar verilmiştir" ifadeleri yer aldı.
Davada yargılan öğrencilerden olan Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencisi 24 yaşındaki Murat Yılmaz, kararın kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Biz sadece demokratik tepkimizi göstermek istedik. Başka bir amacımız yoktu. Ali Demir’i, şifre skandallarını protesto ettik. Biz sözün bittiği yerde yumurtanın başladığını düşünüyoruz" dedi.
Yaprak KOÇER/DHA

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan
 

Etiketler
atan, hapis, liselilere, yumurta


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bebeğini çöpe atan anneye 12 yıl hapis Violent Haber Arşivi 0 15 Mayıs 2013 12:53
Taş atan çocuk dedikleri çocuklarla yumurta atan çocuklar aynı çocuklardır. Hande Genel Paylaşım 0 15 Aralık 2010 17:09