IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 2 Post By PassioN

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Ocak 2012, 21:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
2011’de en çok neleri şikayet ettik




2011 yılında neler yaşandı, tüketiciler en fazla nelerden şikayet etti?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Şikayetvar'ın 1 yıllık şikayet analizine göre tüketicilerin en fazla internet, bankacılık ve iletişim sektöründen başı ağrıdı.
FIRSAT SİTELERİ VE 444'LÜ NUMARALAR BAŞI ÇEKİYOR

Analizlere göre 2011 yılında fırsat siteleri büyük sorun oluştururken 444'lü numaraların özel servis numarası olarak ücretlendirilmesi, kredi kartlarından alınan kart aidatı ücretleri, e devlet şifresinin ücretli satılması ve kaçak kullanım bedeli 2011 yılının önemli şikayet nedenlerini oluşturdu.
İŞTE 2011'DE EN ÇOK ŞİKAYET ALAN KONULAR

İKİNCİ SIRA BANKACILIK SEKTÖRÜNÜN

Tüketicilerin an fazla dertli olduğu bankacılık sektörünün yerini 2011 yılında internet sektörü aldı. Yaşanan teknolojik gelişmelerle internet çağı hızla ilerlerken şikayetler de buna paralel olarak arttı. İkinci sırada yine bankacılık sektörü yer aldı.
İNTERNETE ERİŞİM ÖZGÜRLÜĞÜNE KISITLAMA

22 Kasım'da hayata geçen 'güvenli internet' uygulaması ve kimi blogların zaman zaman kapatılması internet kullanıcılarını kızdırdı. İletişim özgürlüğü açısından değerlendirilen iki konu da internet alanındaki şikayetlerin sayısının artmasına neden oldu.
KART AİDATI ŞİKAYETLERİ TÜKENMİYOR

İnternet sektöründen sonra ise tüketicilerin ikinci şikayet maddesini ise toplam 40 bin şikayet ile bankacılık sektörü oluşturdu. Tüketiciler ile bankaların arasını açan kredi kartı aidatları, hesap işlem ücretleri ve telefon bankacılığı ile kredi kartı kampanyaları oluşturdu. Bankacılık sektörünün tüketicilere sunduğu hizmetlerden ise en fazla kredi kartına ilişkin şikayetlerin olması da dikkatlerden kaçmadı. Buna göre bankalar müşterilerinden aldığı kart aidatını almaya devam ettiği sürece de şikayetler dinmek bilmeyeceğe benziyor.
ÖĞRENCİLERİN ŞİKAYETLERİ

Üniversiteler başta olmak üzere okul kayıtlarında kredi kartı kullanımının zorunlu tutulması ve öğrenci bursları gibi öğrenci hesaplarından hesap işlem ücreti, kredi kart aidatı alınması da öğrencileri mağdur etti.
444'LÜ NUMARALAR TÜKETİCİNİN BAŞINI AĞRITTI

İletişim sektöründe yaşanan gelişmeler de şikayetleri arttırdı. 444 ile başlayan özel servis numaralarının habersizce ücretli hale gelmesi hem faturaları kabarttı hem de tüketicileri çileden çıkarttı. BTK tarafından alınan kararla birlikte bankacılık, iletişim, ulaşım, sağlık, kamu hizmetleri gibi bir çok alanda 444'lü numaraları sıkça kullanan tüketici sürpriz faturalarla karşılaşınca şikayetler gecikmedi. Yıl boyunca süren şikayetler iletişim sektörüne 34 bin şikayet getirerek üçüncü sıraya taşıdı.
OPERATÖRLERİN REKABETİNDEN TÜKETİCİLER MAĞDUR ÇIKTI

İletişim sektöründeki diğer bir önemli konu ise gsm operatörleri oldu. Operatörler numara değiştirmede birbiri ile yarışırken tüketiciler de yaşanan rekabetten mağdur oldu. Fatura tarife şikayetleri şikayetlerin yüzde 38'ini oluştururken mobil internette yüzde 10'luk şikayet potansiyeli ile ikinci sırada yer alırken hat işlemleri de yüzde 7'lik şikayet oranı ile üçüncü sırada yer aldı.
E-DEVLET ŞİFRESİNE ŞİKAYET

22 kamu kurumuna ait 163 farklı hizmetten yararlanabilmek için gerekli şifre 1 TL'ye satılan ve kaybedilmesi ile 10 TL ödenmesi de şikayetleri geciktirmedi. E devlet şifresine sahip çıkamayan vatandaş öfkesini şikayetleri ile dile getirdi. Vatandaşlar paralı şifreyi Anayasanın 2'nci maddesinde yer alan sosyal hukuk devleti ilkesine uygun görmedi. E-devlet şifrelerinin de yer aldığı kamu hizmetlerine ilişkin toplam 6 bin şikayet alındı. Şikayetlerin başını ise yüzde 50'lik oranla belediyeler, yüzde 18'lik oranla elektrik dağıtım hizmetleri ve yüzde 11 ile kamu kuruluşları çekti.
Elektrik faturaları ''Perakende satış bedeli, enerji nakil bedeli, TRT payı, Enerji Fonu, Belediye Tüketim Vergisi ve Sayaç Okuma Bedeli'' olmak üzere 6 kalemden oluşunca tüketiciler sinir krizleri geçirdi. Özellikle kaçak kullanım bedelinin borcunu düzenli olarak ödeyen vatandaşa çıkartılması şikayetleri arttırdı.
ÖZEL HASTANELER UNUTULMADI

Sağlık alanında da önemli gelişmeler olurken gelişmelerin vatandaşlara nasıl yansıdığı şikayetlerden takip edildi. Sağlık alanında toplam 3 bin şikayet alındı. Sağlık alanına gelen şikayetlerin yüzde 55'ini özel hastaneler ve klinikler oluşturdu. Kamu hastaneleri yüzde 11'lik şikayet oranı ile ikinci sırada yer alırken internet üzerinden satılan bitkisel ilaçlar da yüzde 10'luk şikayet oranı ile üçüncü sırada yer aldı.
Tam gün yasası ve performans sistemi sağlık sektöründe karışıklığa neden olurken hastalar arada kaldı tepkilerini şikayetlerle aktardılar. Sigarayı bırakmak isteyen kişiler için özel hizmetlerin başlaması ve 171 sigara bırakma hattı da şikayetleri arttırdı. Randevu tarihlerinin ileriye atılması ve telefon hattında uzun süre bekletilmesi sigarayı bırakmak isteyenleri çileden çıkardı ve bir sigara yaktırttı.
TATİL KEYFİNİ ÇİLEYE DÖNÜŞTÜRDÜLER

Bayram ve yaz tatillerini değerlendirmek için şehrin gürültüsünden kaçan tüketicilerin başını bu seferde hem tur şirketleri hem de yol problemleri ağrıttı. Gelen 3 bin şikayete göre turizm sektörünün sorunlarını yüzde 52'lik oranla tur şirketleri, yüzde 27'lik oranla oteller ve yüzde 14'le devre mülk ve tatiller oluşturdu.
Örneğin Bamtur'un Kurban Bayramı öncesinde düzenlediği tur ve gezilerini iptal etmesi hem turizm sektörünü hem de tüketicilerin aklını karıştırdı. Otel ve tur şikayetleri, para iadesi şikayetleri, rezervasyon başvuru ve iptal şikayetleri, müşteri hizmetleri şikayetleri, rehber şikayetleri, ulaşım şikayetleri, ödeme şikayetleri ve vize işlemleri sorunları. Buna göre tüketiciler otel ve turlardan para iadesi alamıyor. Bamtur da dahil olmak üzere şikayetçiler otel paralarının ödenmemesinden, transferlerinin yapılmamasından ve programlarındaki gezilerin hiçbirine gidememelerinden dolayı mağdur durumda kalıyor.
VAN DEPREMİ MAĞDURYETİ

Yaşanan afetler sonrası mağdur olan vatandaşlar da şikayetlerini Şikayetvar'a yazdı. Deprem bölgesine yardım gönderemeyen vatandaşlar kargo şirketlerini suçlarken kimi hava yolları şirketlerinin de deprem sonrası biletleri iptal etmemesi ve biletleri olduğundan fazla ücrete satması mağduriyet yaşattı. Ayrıca Van'dan kaçan depremzedeler gerek banka borçları gerekse internet ve telefon borçları ile ilgili sorunlarını da şikayetleriyle bildirdi.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet Mobil Chat
 

Etiketler
2011’de, cok, ettik, neleri, şikayet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Neleri UNUTTUK ? Sır IF Ekstra 10 04 Ocak 2023 01:08
2011 - Bikini Modelleri.. Marks & Spencer 2011 \ Kom Bikini -2011 Sevda Ah Kadınlar 0 23 Haziran 2011 00:14
2011 Yaz Moda Trendleri - Topshop 2011 Yaz + Haute Hippie 2011 Yaz koleksiyonu. Sevda Ah Kadınlar 1 27 Aralık 2010 01:59