28 Aralık 2011, 04:25 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Güllüoğlu, Çin Seddi'ni 'Sütlü Nuriye' ile aşacak Güllüoğlu, Çin Seddi'ni 'Sütlü Nuriye' ile aşacak 27 Aralık 2011 - 07:10 Türkiye'den Çin'e giden baklavalar Nejat Güllü'ye fikir verdi, Güllüoğlu'nun yeni hedefi Çin pazarı oldu. 2012 sonu itibarıyla 300 bin dolarlık yatırımla Çin'de bir şube açmayı planlayan Nejat Güllü, 'Pazara daha hafif olan Sütlü Nuriye ile giriş yapacağız' dediBu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. 1 milyar Çinli bir dilim baklava yerse’ fikrinden hareketle yola çıktı, 2012 yatırım takvimine Çin’i aldı. 2011 yılında başta yurtdışı olmak üzere yaptığı yatırımlarla yüzde 10 büyüyen Nejat Güllü’nün Güllüoğlu markası şimdi de Çin’e açılmaya hazırlanıyor. Çinliler’in kalbini önce’Sütlü Nuriye’yle fethetmeye hazırlanan Güllü, ilk mağaza için 300 bin dolarlık yatırım hedefliyor. ÇİN’E GİDEN BAKLAVA GÖTÜRÜYOR Çin’e açılma fikrinin nasıl doğduğunu Nejat Güllü şöyle anlattı: ‘Şu anda Çin pazarı için yeni bir araştırma başlattık. 2012 sonu itibarıyla hayata geçirmeyi planlıyoruz. Çin çok büyük bir pazar. Çin’i komünist bir ülke, herkes fakir diye bilirdik. Oysa şimdi milyarder sayısı en fazla olan ülkelerde biri. Ekonomik gücü gittikçe fazlalaşıyor, halkın yaşam standardı da yükseliyor. Türkiye’den Çin’e gidenler yanlarında kutu kutu baklava götürüyor. İlk başta biz de şaşırdık, Çinliler’i çok tatlı sevmez diye biliyorduk. Sorduğumuzda ‘Sen öyle zannet, çok seviyorlar’ dediler. Dolayısıyla biz de orada bir talep olacağını düşündük.’ KLASİK BAKLAVAYA TALEP ARTAR İLK mağaza yatırımının 300 bin dolar civarında olacağını belirten Güllü, ‘Çinlilere özel olarak mevcut baklavamızın tat ve görünümünde bir değişikliğe gitmeyeceğiz. Başlangıç olarak daha hafif olan Sütlü Nuriye’ye daha çok talep olacağını, sonrasında da klasik baklavanın da çok tutulacağını düşünüyoruz’ dedi. Çin’de üretimi düşünmediklerini, ürünlerin şoklanmış olarak oraya gönderileceğini belirten Güllü, küçük bir işlemden geçirildikten sonra baklavaların satışa sunulacağını sözlerine ekledi. LOKAL ORTAK OLABİLİR ŞU anda bir Turquality çalışması yürüttüklerini belirten Güllü, bu projeyle birlikte Çin’de özellikle fuarların yoğun olarak yapıldığı bir şehirde ilk mağazayı açmayı planladıklarını ifade etti. Güllü, ‘Türkler Çin’deki fuarlara çok gidiyor, gittiklerinde de yiyecek bir şey bulamıyor. Dolayısıyla o bölgelerde açılan Türk restoranları rağbette. İçeri girebilmek için ayakta sıra bekliyorsunuz. Fuarlara sadece Türkler değil Avrupalılar ve Araplar da geliyor. Siz lezzetli bir şey sunarsanız, onlar da ilgi gösterecektir, dolayısıyla potansiyel var’ dedi. Kendilerine bu konuda birkaç teklifin de geldiğini belirten Güllü, ‘Orada lokal bir ortağımız olması bizim için daha iyi. Bizim oradaki elimiz kolumuz olur. Önemli olan bizimle birlikte elini taşın altına koyması’ diye konuştu. Aylin Löle/Akşam gazetesi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] | |
|
Etiketler |
cin, güllüoğlu, nuriye, seddini, ütlü |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bulutları Aşacak | Sarya | Okul Öncesi Şiirler | 0 | 05 Şubat 2021 03:01 |
Sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır? Hafif ve pratik farklı sütlü irmik tatlısı tarifleri | Sanem | Tatlılar | 0 | 11 Kasım 2018 21:06 |
Sütlü Nuriye Tarifleri | Zen | Tatlılar | 0 | 26 Kasım 2012 19:03 |
Sütlü Nuriye | Sue | Tatlılar | 0 | 02 Ağustos 2012 14:51 |