IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Elysian

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Haziran 2014, 10:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hoimar von Ditfurth




Hoimar von Ditfurth Kimdir?

Hoimar von Ditfurth (15 Ekim 1921, Berlin – 1 Kasım 1989) Alman hekim ve bilim yazarı. Yazar Christian v. Ditfurth'un ve gazeteci yazar Jutta Ditfurth'un babası.1968'de Adolf Grimme Ödülü, 1972'de Bambi Ödülü ve 1978'de aldığı Kalinga Ödülü dahil hayatı boyunca birçok ödül aldı.

Hoimar Gerhard Friedrich Ernst von Ditfurth (15.10.1921 -1.11.1989) Alman hekim ve bilim yazarı. Popüler bilim yazarlığı ve televizyon yayımcılığı ile bilinir. Hoimar von Ditfurth, 15 Ekim 1921'de Berlin'de doğdu. Hoimar von Ditfurth, klasik dilbilimci ve ulusal muhafazakar Prusya süvari yüzbaşısı Hans-Otto von Ditfurth'un soyundan gelmektedir. 1939 yılında Almanya'nın Potsdam şehrindeki Viktoria Lisesi'nden mezun olduktan sonra (bugün Helmholtz Lisesi) Berlin ve Hamburg şehirlerinde bulunan üniversitelerde gördüğü tıp, psikoloji ve felsefe eğitiminden sonra 1946 yılında doktora derecesini aldı. 1948'den 1960'a kadar Würzburg Üniversitesi hastanesinde asistan doktorluktan başlayarak daha üst kadrolarda da görev aldı. 1959 yılında Wüzburg Üniversitesi'nde ders vermeye başlayan Ditfurth daha sonra [psikiyatri]] ve nöroloji alanlarında öğretim görevlisi oldu.1967'de Wüzburg Üniversitesi Tıp Fakültesi, 1968'de de Heidelberg Üniversitesi'nde doçentlik ünvanı aldı.

Ditfurth, 1960'da C.F. Boehringer Mannheim ilaç firmasında "Psiko Lab" denen laboratuvarın başına geçti ve psikotrop ilaçların kinik testlerinden sorumlu oldu.

1964-1971 yılları arasında "n+m" (Naturwissenschaft und Medizin/Doğa Bilimleri ve Tıp) adlı dergiyi çıkardı. Derginin adı 1972'de “Mannheimer Forum” olarak değiştirilse de Ditfurth'un yaşamının sonuna kadar yayımlanmaya devam etti.

Ditfurth, 1969 yılında yöneticilik pozisyonunu "Entelektüelitemin bağımsızlığımı feda etmek istemiyorum" diyerek reddetti ve serbest çalışan bir öğretim görevlisi, yayımcı ve bilim yazarı olarak yaşamını sürdürdü. Popüler bilim kitapları ve WDR, SFB, ZDF gibi Alman TV ve radyo kanallarındaki programlarıyla çok başarılı oldu.

Cesur bir girişimle doğa bilimleri ve beşeri bilimleri arasındaki boşluğu kapatmak için çalıştı. Çalışma hayatı, sahte bilim (psödo-bilim), yaratılışçılık ve insanmerkezcilik (antroposantrizm) ile savaşarak geçti.

1971 yılından beri Volker Arzt ile ZDF'de (İkinci Alman Televizyonunda) yayımladığı “Querschnitt” (Arakesit) dizisiyle geniş bir izleyici kitlesi tarafından tanındı. 1970'lerin sonuna doğru, ekolojiyle çok daha yakından ilgilenmeye başladı ve Batı Katolik inancını ve ekonomik düzeni eleştirdi. 1980'lerin başındaki seçim kampanyasında Yeşiller Partisi'ne destek verdi.
Hoimar von Ditfurth, 1949 yılından beri evliliğini sürdürdüğü Heilwig von Raven'den dört çocuğu oldu: Jutta (d. 1951), Wolf-Christian (d. 1953), Donata-Friederike (d. 1956) ve York-Alexander (d. 1957). Kızı Jutta von Ditfurth politikacı olurken oğlu Christian von Ditfurth tarihçi, gazeteci ve yazar oldu.

Hoimar von Ditfurth, PEN-Zentrum ("Şairler, Deneme Yazarları, Romancılar" Derneği) üyesiydi.

1 Kasım 1989 tarihinde tiroid kanserine yenik düştü. Freiburg im Breisgau'da hayatını kaybeden Ditfurth, Staufen şehrinde gömüldü.

Kaynak: Atatürk Üniversitesi Sosyoloji Bölümü 1. Sınıf "Felsefeye Giriş" ve 3. Sınıf "Çağdaş Felsefe Tarihi" Dersi Ders Notları (Ömer YILDIRIM)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
ditfurth, ditfurth düşüncesi, ditfurth eserleri, ditfurth felsefesi, ditfurth kimdir, hoimar, von


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık