24 Mayıs 2023, 11:18 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Zeytin YağLi Biber DoLmaSı Tarifi. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Püf Noktası ve İç Malzemesinin İyi Pişme Sırrıyla Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Zeytinyağlı Biber Dolması, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. İçinin iyi pişmesi büyük önem taşır biber dolmasında. İşte püf noktasıyla Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi... Biber dolması, Türk mutfağın en lezzetli yemeklerinden biridir. Hem doyurucu hem de oldukça besleyici olan Biber Dolmasını hazırlamakta oldukça önemli. Bir çok püf noktası olan Biber Dolması tarifini sizler için hazırladık. Yanına güzel bir Kaşık Salatası ve Yoğurt ile servis edebileceğiniz Biber Dolması bir de zeytinyağı ile yapıldığında lezzeti daha da artıyor. Umarım zengin iç harcı içeriğiyle zeytinyağı Biber Dolması tarifini deneyince sizler de beğenirsiniz... Malzemeler 1 kilo dolmalık biber 2 su bardağı pirinç 5 tane kuru soğan 2 tane domates 1 tane limon 1 paket kuş üzümü 1 paket dolmalık fıstık 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı nane 1 çay kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı tarçın 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 su bardağı sıcak su Yapılışı İlk olarak zeytinyağını tencereye alın. Isınan yağa, yemeklik doğradığınız kuru soğanları ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun. Ardından dolmalık fıstıkları ekleyin ve kavurmaya devam edin. Önceden yıkanmış pirinci de ekleyin. Biraz daha kavurduktan sonra tuz, yenibahar, tarçın ve kuş üzümünü de ekleyin. 2 su bardağı sıcak su ekledikten sonra kısık ateşte pişmeye bırakın. İç harcınız suyunu çekince ocaktan alın ve demlenmeye bırakın. Saplarını ve için temizlediğiniz biberleri iç harcınızla doldurun. Tencereye yan yana dizdikten sonra biberlerin üzerine domates dilimleri yerleştirin. Tencereye biberleri dizdikten sonra üzerine zeytinyağı gezdirin. Ardından yaklaşık 2 su bardağı sıcak su ekleyin. Arzu ederseniz tekrardan tuz serpiştirebilirsin. İlk 10 dakika yüksek ateşte pişirdikten sonra kısık ateşe alın ve pişirmeye devam edin. Püf Noktaları 1 su bardağı pirinç için 1 su bardağı su kullanın. Pişen dolmaları hemen tencereden çıkartmayın. Pişme esnasında yemeğin suyu azalırsa sıcak su ilavesi yapın. | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Gazlı biber dolması tarifi | Sarya | Dolma ve Sarmalar | 4 | 24 Şubat 2023 14:22 |
Etli biber dolması tarifi | Feronia | Dolma ve Sarmalar | 7 | 21 Aralık 2019 22:35 |
Etli Biber Dolması Tarifi | Amelia | Dolma ve Sarmalar | 0 | 17 Mart 2014 18:10 |
Peynirli Otlu Biber Dolması Tarifi | yoSun | Sebze Yemekleri | 0 | 30 Ekim 2010 19:53 |
Kızarmış Biber Dolması Tarifi | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 25 Aralık 2009 21:11 |